S druge strane ekrana: Švedska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Švedska

  4 min za čitanje   15 komentara

Švedska

Plasman: 5. mjesto u finalu (334 boda)


Andrea: Nije bilo loše, zapravo ću priznati da je izgledalo jako dobro. Moram biti iskrena da sam očekivala da će John osvojiti više glasova publike nego što ih je osvojio jer nastup je imao taj neki “public appeal”. Međutim, očito je ipak problem bio u samoj pjesmi koja jednostavno po mom mišljenju nije bila dovoljno dobra. Na nastup nemam nikakve zamjerke.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Najveći problemi kod država poput Švedske su velika očekivanja i lčinjenica da repriziraju identičan nastup sa nacionalnog finala, pa ukoliko taj nastup nije barem jednako dobro izveden, u mojoj glavi ne zaslužuje najvišu ocjenu. I to se upravo ovdje dogodilo, ponajviše u segmentu Johnove vokalne izvedbe koja je bila prilično uzdrmana, dok je njegova poznata karizma za mene u ovom finalu bila granična. Je li ga je pojela trema jer je i u polufinalu otpjevao loše ne mogu ipak znati, ali znam da bi mamas mogao gledati satima kako nastupaju.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Uglavnom jedan sasvim korektan nastup. Međutim, i dalje mi je previše prazno sve izgledalo dok nisu stigli prateći vokali. Ovaj pravokutni LED ekran mi je višak, a voklano je sve bilo na mjestu. Zasluženo u finalu, a i u top10.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Ništa se tu posebno nema za prokomentirati jer smo švedski nastup vidjeli još sredinom ožujka. Ukupan dojam je da je John imao vidno manje energije nego na Melodifestivalenu i to je u principu to. Vokalno je to bilo bez greške, kao što se i očekivalo. Ne znam samo što će Šveđani sad osmisliti da se spase redovnog i poslovično brutalnog prizemljavanja od strane publike? Možda ukidanje televotinga? 😀

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Kad znate još od veljače kako izgleda švedski nastup, koji je korektan i po špagi svaki put, možete uzeti mobitel i igrati neke igrice. Ili pogledati je li što stiglo na mailu. No jedini novitet je bio onaj minifalš na kraju pjesme zbog koje sam morala izvući slušalice iz uha. Jednostavno – korektno, niti padam sa stolice od oduševljenja, niti mi je grozan.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Ne, Švedska, ne Švedska, samo ne Švedska bile su moje misli u trenucima kad su u kadru kamere ostali samo Duncan i John. I ne, nema to veze s činjenicom da je Švedska ove kao i uostalom svake u posljednjih ne znam ni koliko godina poslala odličnu pjesmu. I ne, nema to veze ni s činjenicom da sam ja Too Late for Love obožavala i da mi je još od tamo 2015. to njihova najbolja pjesma. I ne, nema to ni veze s činjenicom da je nastup bio kreativno dorađen do posljednjeg detalja. Jednostavno, mišljenja sam da se Europa (barem gledatelji) zasitila švedskih pobjeda i da se želi i treba dati prilika ostalim (onima koji pjesmom i nastupom) zemljama da Eurosong dovedu u svoje gradove.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Sasvim korektan nastup u skladu s pjesmom. Šveđani uvijek ulažu u nastup i to im se na kraju isplati.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Ovo je sedmi TOP5 rezultat za Švedsku u ovom desetljeću. Također, ovo im je treće peto mjesto u četiri godine i sveukupno deseti put da su natjecanje završili na petom mjestu.

U svakom polufinalu u ovom desetljeću, osim u onom u kojem su ispali 2010. godine, Švedska je završila u TOP3.

John je dobio čak 10 dvanaestica od žirija, dok je jedina dvanaestica od publike stigla iz susjedne im Norveške.

U svakom finalu Eurosonga u kojem su sudjelovali u ovom desetljeću, Švedska je bila u TOP9 po žiriju. Od devet nastupa u finalu, samo 2011. i 2016. nisu bili u TOP3 po glasovima žirija (oba su puta bili na devetom mjestu). U istom su razdoblju tri puta bili u TOP3 kod publike – 2011 (2.), 2012. (1.) i 2015. (3.).

anketa 1261

Ocijenite nastup Švedske

Ukupno glasova: 121

  • Jako mi se sviđa (5) [33 / 27%]
  • Dobar je (4) [27 / 22%]
  • OK je (3) [23 / 19%]
  • Ne sviđa mi se (2) [21 / 17%]
  • Užasan je (1) [17 / 14%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

  1. Sekret — 9. srpnja 2019. u 17:46

    Pjesma mi se sviđa i volim ju poslušati.Vokalno je to bilo dobro.The Mamas su mi tako moćno izgledale na pozornici.Mogao bih danima ih slušati.Nastup mi je bio pomalo dosadnjikav.Ocjena 4.

  2. escmusic — 9. srpnja 2019. u 10:59

    Fuj, dosta mi je favoriziranja Švedske. Nastup s MF je bio punop bolji. Ovdje kadriranje nije štimalo i previše svijetla. Sve je "slučajno" išlo na korist Švedske – prvo pobijede kod žirija, njih se intervjuira i do zadnjega su bili u kadru, 6.mjesto. 2 dana nakon, Švedska ulazi u TOP5. Ma daj molim te.
    Ocjena: 3

  3. Nina — 8. srpnja 2019. u 22:41

    Pjesma mi je OK, ima nešto u tom refrenu, ali ostatak je tako tako. Sve je korektno odrađeno. Međutim bilo je boljih pjesama. I napokon jedna švedska pjesma koja je ok. Zadnje dvije godine su bile katastrofa. @sunflower Sad baš pjevušim Kill me, I could be the son who likes your dog ??

  4. Thormaster — 8. srpnja 2019. u 22:37

    Ni v'rit ni mimo. Nit' smrdi nit' miriše. Mamas su bile najbolji dio nastupa i usudila bi se reći da je ovo trebalo biti John Lundvik feat. Mamas. A kad u nastupu back vokali budu najbolji dio onda je 5. mjesto malo previsoko. Klasična švedska pop dance produkcija, solidna melodija, OK tekst, OK vokal… Sve dobro, a opet ništa posebno… Kao što sam napisala na početku, ni v'rit ni mimo…

  5. sunflower — 8. srpnja 2019. u 21:47

    Eee jos nesto hahah:
    Kill me, I could be the son who likes your dog ??
    totalno se to cuje

  6. sunflower — 8. srpnja 2019. u 21:35

    Nis posebno, da se radi o bilo kojoj drugoj drzavi niko nebi dozivljavao haha
    To je kao u skoli kad imas 40 ucenika u razredu ali profesor voli samo jednoga…i nis onda ak njih 10-15 ima bolju zadacu od tog jednog profesor ih ne sljivi on uzvisuje samo tog jednog.
    Osobito kad je ziri onaj uzas prosle godine stavio u top 3 a bilo je toliko dobrih pjesama da se nemozes odluciti koja je najbolja. I namjestena pobjeda 2015. od strane zirija.
    Sorry, ali u pravu sam.

  7. Hirscher1 — 8. srpnja 2019. u 19:55

    meni je ovo bilo prenaporno. 2/5

  8. Precious — 8. srpnja 2019. u 19:49

    OK, pjesma je dobro producirana, ugodna je za slušanje i miljama bolja od prošlogodišnje pjesme. IPAK, nije mi jasno što je ovdje toliko posebno da bude 2. kod žirija? Što je ovdje bilo toliko kvalitetno? John je vokalno bio dobar, mamasice su bile super, i po meni su one bile i najbolji dio nastupa. S druge strane, mislim da je nastup bio premračan i pomalo dosadan. Falio je neki vrhunac samom nastupu (iskre vatrometa ili barem pojačana svjetla). Ovako je to izgledalo dosta siromašno i skromno, a za ovakvu pjesmu je trebalo više (iako vidim da je žiriju bilo dovoljno). 4/5

  9. LadyOfValyria — 8. srpnja 2019. u 18:36

    Ne želim reći da je pjesma loša, ali nije zaslužila biti u top5 jer budimo realni bilo je puno boljih pjesama od ove. Nastup je korektno odrađen, ali jako dosadan i predvidljiv. Jedino su mi se svidjeli prateći vokali. Arcade je miljama bolja pjesma od ove i John se nema što žaliti jer se plasirao previsoko. Njegova reakcija kad je saznao koliko je bodova dobio od publike mi je bila hillarious ???. Drago mi je što publika malo prizemlji Švedsku jer nisu poslali dobru pjesmu od 2014 godine na Eurosong, a spašava ih žiri. Ocjena: 3

  10. ESC fan — 8. srpnja 2019. u 18:23

    Evo i moje omiljene pjesme ove godine. Sto se tice nastupa sve je (ocekivano) izgledalo i zvucalo lijepo, ispolirano i mocno. Međutim najveci razlog zasto John nije pobijedio je to sto u ovom nastupu nije bilo tog nekog pobjednickog vajba kao u onom holandskom iako je sve odlicno izgledalo. Zao mi je John, ali mislim da ti je proslogodisnja pjesma vise odisala pobjedom. Bez obzira na to smatram da je ovo jedna od pet najboljih pjesama ove godine (kod mene na prvom mjestu) i nastavit cu je slusati. Iako je dobila skroman broj bodova kod publike Svedska je zapravo usla u TOP10 sto opet predstavlja znacajan pomak u odnosu na proslu godinu. Nadam se da ce se sljedece godine usuditi poslati bop na svedskom jeziku, publika ce to sigurno cijeniti.

  11. Rafael — 8. srpnja 2019. u 18:14

    Prosječna pjesma s prosječnim nastupom. Nema tu nikakvog materijala za pobjedu. 3/5

  12. LoveWave — 8. srpnja 2019. u 18:10

    Ne osporavam da je ova pjesma miljama bolja od prošlogodišnje, ali svejedno sam očekivao više. Zaista mi je sve izgledalo prazno do pojave The Mamas. John mi je djelovao uplašeno i vokalno je bio lošiji nego na nacionalnom izboru kada mi je nastup ostavio puuuno bolji dojam.
    Ocjena 4.

  13. JUST SOME RANDOM DUDE — 8. srpnja 2019. u 18:03

    Bilo je vrlo dobro, ali nije bilo wow 4/5

  14. SwedenEurovisionFan — 8. srpnja 2019. u 18:00

    Prije svega, da je pravde bilo ovaj članak bi izašao za 4 dana ? Nadalje, ovo je najbolja švedska pjesma od Mansa i ''Heroes'' i za mene osobno peta najbolja pjesma Švedske na Eurosongu ikada, pjevana na engleskom jeziku (time sam zaista puno toga rekao što mislim o samoj pjesmi) ? Karizmatičnost Johna i The Mamas bila je nevjerojatna, nastup je bio osmišljen fantastično, a i poruka pjesme je zaista divna ? Sklad glasova između njih 5 je sjajan i usudio bih se reći da su The Mamas najbolje back vokalistice s Eurosonga u posljednjih 15-ak godina ?''Too Late For Love'' je mješavina popa i gospela i postepeno, kako pjesma odmiče, dolazi do savršene kulminacije. Pogotovo onaj posljednji dio od 2:18 kada su one 2 rečenice ''intra'' u ono što slijedi na 2:28, a to je Johnova visoka nota pa do kraja pjesme, jednostavno perfekcija ? Moja Zlatna lopta nesuđenom pobjedniku Eurosonga 2019 ?Ocjena: 100 ?1️⃣ 0️⃣0️⃣

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?