Al Bano u Zagrebu: "Pregovaramo za koncert u Hrvatskoj" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Al Bano u Zagrebu: “Pregovaramo za koncert u Hrvatskoj”

  4 min za čitanje   2 komentara

On je u prošlosti triput išao na Eurosong. Dvaput je predstavljao Italiju na Eurosongu zajedno s bivšom suprugom, jednom je bio prateći pjevač švicarskoj pjevačici, a danas je uspješni 76-godišnji pjevač koji putuje diljem Europe i održava koncerte. Ikona talijanske kancone Albano Carrisi trenutno boravi u Zagrebu zbog više razloga. Prvi razlog jest taj što kao ambasador Međunarodne jugo federacije boravi na IGF Grand Prix u džudu u Zagrebu, a drugi što je njegova kći Cristel udana za najbogatijeg Hrvata Davora Lukšića i u Zagrebu odbrojava dane do rođenja drugog djeteta. Naš glavni grad prvi put je posjetio sada već davne 1968.

– Sada često dolazim, više puta godišnje, jer moja kći ovdje živi. Jako joj se sviđa stil života u Hrvatskoj, mnogo više nego talijanski – započeo je svoj intervju za Jutarnji list. Ujedno se pohvalio kako ga je zet naučio sve o Zagrebu, te da voli odlaziti na tržnicu Dolac kako bi promatrao ljude i kupovao povrće.

– Sada nakon Zagreba imam koncert u Veneciji i s Rominom u Tallinnu, a onda se početkom sljedećeg tjedna zajedno vraćamo u Zagreb upoznati svoju unuku koja se dotad treba roditi. Imam nekoliko slobodnih dana da ih provedem s obitelji i unučićima, a onda sredinom tjedna imam obveze, no Romina će ostati u Zagrebu s Cristel – pojasnio je razloge zašto će privremeno otići iz Zagreba.

Ponosan djed

S kćeri američkog glumca Tyronea Powera bio je u braku gotovo 30 godina, a rastali su se nakon nestanka kćeri Ylenije Marije. Ponovno su počeli sa zajedničkim nastupima 2015., a sada uživaju u ulozi bake i djeda 1,3-godišnjeg Kayja.

– Ima godinu i tri mjeseca pa je još premalen da bi razumio da će uskoro postati brat, ali čini mi se da je i on uzbuđen kada vidi sve nas. Taj dječak ima nevjerojatnu energiju. Zajedno se igramo, pjevamo, učim ga razne trikove. Maleni razumije i sporazumijeva se na čak četiri jezika: hrvatskom, talijanskom, španjolskom i engleskom. Poznavanje jezika dobro će mu doći kasnije u životu. Ne bih imao ništa protiv da nastavi moje nasljeđe i postane pjevač, ali na kraju najvažnije je da voli to što radi. Glazba je za ljude koji u njoj uživaju poput lijeka, dobra terapija. Za mene glazba je leteći tepih koji me vodi oko svijeta, vodi moje misli i odagnava moje probleme – s ponosom priča o svom unuku.

Kako ima fanova po čitavoj Europi, tako dobije mnogo ponuda za koncerte. Tako je otkrio kako je trenutno u pregovorima za koncert u Hrvatskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=XEEddvM_re4

– Dobio sam poziv da održim koncert u Hrvatskoj sljedeće godine. Bio bi to jedan koncert u Zagrebu i jedan u Puli. Ne znam još ni gdje ni kada, hoću li sam imati koncert ili s Rominom, jer smo u pregovorima, ali veselim se – izjavio je Al Bano.

https://www.youtube.com/watch?v=k_Lo6xsKDBw

Drago mu je zbog Mahmooda

Kao legenda talijanske glazbene scene, nastupao je nekoliko puta na Festivalu di Sanremo. Zbog toga, nije mogao izbjeći pitanje o ovogodišnjem talijanskom predstavniku Mahmoodu i njegovoj pjesmi Soldi.

– Jako mi se sviđa pjesma i baš mi je drago što je na Euroviziji bio tako visoko pozicioniran. Mnogi su ga prozivali, no to su bezvezarije, važno je da je pjesma na kraju dobra. Neka svatko pjeva što želi, ja sam otvorenog uma i nisu mi jasni ti koji ga prozivaju zbog nekoliko arapskih riječi u pjesmi koja je odlična i moderna – izjavio je Al Bano, koji se protekli mjesec ponudio da zamijeni Claudija Baglionija na mjestu umjetničkog ravnatelja festivala.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Štefica Judita Tanner — 29. srpnja 2019. u 22:55

    Ako se ovo ostvari, već vidim svoje roditelje u prvom redu kako pjevaju "Felicita". 😛

    Inače, netko mi je rekao (ili sam našla u novinama) da njihova kći i njezina obitelj žive u kući Luke Modrića. Koliko ima istine u tome, ne znam. xD

  2. sunflower — 29. srpnja 2019. u 22:48

    Lijepo ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?