Eurosong tijekom 2010-tih: Danska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong tijekom 2010-tih: Danska

  1 min za čitanje   11 komentara

Tijekom desetljeća na izmaku, Danci se nisu pretrgali od slanja nekog drugog žanra osim popa ili ponekog schlagera s primjesama popa (mahom pjesme koje su odbijene za švedski Melodifestivalen). Jednom im se to itekako isplatilo, a dvaput im se to obilo o glavu. Hoćemo li u idućem razdoblju po četvrti put u ovu nordijsku zemlju, nije poznato, ali moramo priznati da nam se i dan-danas sviđaju razglednice Eurosonga 2014.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

  • 2010.: Chanée & N’evergreen – In a Moment Like This (4. mjesto, 149 bodova)
  • 2011.: A Friend in London – New Tomorrow (5. mjesto, 134 boda)
  • 2012.: Soluna Samay – Should’ve Known Better (23. mjesto, 21 bod)
  • 2013.: Emmelie de Forest – Only Teardrops (1. mjesto, 281 bod)
  • 2014.: Basim – Cliché Love Song (9. mjesto, 74 boda)
  • 2015.: Anti Social Media – The Way You Are (13. mjesto u polufinalu, 33 boda)
  • 2016.: Lighthouse X – Soldiers of Love (17. mjesto u polufinalu, 34 boda)
  • 2017.: Anja Nissen – Where I Am (20. mjesto, 77 bodova)
  • 2018.: Rasmussen – Higher Ground (8. mjesto , 226 bodova)
  • 2019.: Leonora – Love is Forever (12. mjesto, 120 bodova)

anketa 1281

Vaša najdraža pjesma iz Danske tijekom 2010-tih?

Ukupno glasova: 136

  • 2013.: Emmelie de Forest – Only Teardrops [62 / 46%]
  • 2010.: Chanée & N'evergreen – In a Moment Like This [19 / 14%]
  • 2018.: Rasmussen – Higher Ground [17 / 13%]
  • 2011.: A Friend in London – New Tomorrow [14 / 10%]
  • 2017.: Anja Nissen – Where I Am [12 / 9%]
  • 2019.: Leonora – Love is Forever [5 / 4%]
  • 2012.: Soluna Samay – Should've Known Better [4 / 3%]
  • 2016.: Lighthouse X – Soldiers of Love [1 / 1%]
  • 2014.: Basim – Cliché Love Song [1 / 1%]
  • 2015.: Anti Social Media – The Way You Are [1 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Štefica Judita Tanner — 2. kolovoza 2019. u 09:08

    Meni je taj "Only Teardrops" strašno precjenjen i dalje ne shvaćam kako je ta pjesma pobijedila ispred dvaju remek-djela "L'essenziale" i "I Feed You My Love"- Tko zna, možda se nisu otkrili detalji vezani za točan broj glasova publike i žirija kako se ne bi vidjelo da je Emmelie pobijedila na isti način kao Måns – prva kod žirija, kod publike treća.

    Moj glas u ovoj anketi ide "In a Moment Like This". Jest da je švedski šlager, kojeg nisu uzeli za Melodifestivalen (joj, kako se ovo obilo Björkmanu o glavu, hihihi), ali i dalje mi zvuči svevremenski.

  2. Diavolo — 1. kolovoza 2019. u 21:10

    Neki bi rekli Danska je velesila na Eurosongu, ali gledajući ovih deset pjesama, ja bih ovu zemlju svrstao čak iza Crne Gore, a znamo što su oni sve slali. Jedine pjesme koje su dobro izabrane su: A Friend in London – New Tomorrow, Soluna Samay – Should've Known Better, Emmelie de Forest – Only Teardrops i Rasmussen – Higher Ground (eventualno bi još dodao Basima), ovo ostalo je teški MEH. Pogotovo ova prva iz 2010. godine. Riga mi se od takvih patetičnih šlagera. Zbljuv. Kada bih od malo prije spomenutih birao najbolju, možda u prvi plan iskače Emmelie, ali ja ću ipak pobjedu dati pjesmi "New Tomorrow" jer bi si nju sad radije pustio, nego ostale tri.

  3. Sekret — 1. kolovoza 2019. u 16:58

    Nema se tu što puno reći.Najbolja pjesma koju su poslali u ovom razdoblju je "Only Teardrops".Veliki sam fan pjesama In a Moment Like This,Higher Ground i Where I Am.Ostale pjesme mi se nisu nešto pretjerano dojmile.
    Top 3:
    1. Emmelie De Forest-Only Teardrops
    2. Chanee & N'evergreen-In a Moment Like This
    3. Rasmussen-Higher Ground ?

  4. LoveWave — 1. kolovoza 2019. u 16:37

    Danska više-manje ima kontinuitet slanja dobrih pjesama pa uvijek od njih očekujem neku super stvar. Moj izbor su:
    1. Emmelie De Forest – Only Teardrops
    2. Rasmussen – Higher Ground
    3. Chanée & N’evergreen – In a Moment Like This

    Btw. Emmelie mi je jedna od najdražih pobjednixa u povijesti ESC-a.

  5. Precious — 1. kolovoza 2019. u 16:14

    Ja ne kužim zašto mnogi vole hejtati "Only Teardrops". Nije mi bila favorit, ali mislim da je potpuno zasluženo pobijedila (sjećam se da sam dan nakon polufinala komentirao s prijateljima, i svi su naglasili kako im se Danska jako svidjela). Moj glas ipak ide Rasmussenu (dvojniku Tormunda Giantsbanea xD) i njegovoj pjesmi "Higher Ground", jer me naprosto oduševila svojom atmosferom i nastupom! Ostalo me nije baš dojmilo…

  6. imperator — 1. kolovoza 2019. u 15:38

    Iako sam te 2013. kao i većina Europe bio zadivljen s "Only Teardrops", s vremenom mi je ta pjesma počela blijediti, silaziti s onog prijestolja na koji sam ju stavio uvjeren da nakon 2012. imam još jednu pregenijalnu pjesmu koja nikada neće biti izbrisana s moje play liste.. šest godina kasnije definitivno zaključujem da me očarala ta preposebna melodija i atmosfera pjesme i ništa više.. ali, i kao takva sve do ove godine bila je moj zadnji najbolji pobjednik esc-a, bolja i od Mansa i kokodakanja, a da ne govorim od ženi s bradom i Sobralom.. eto, stranger things, šta drugo da kažem 😉
    Zato sam svoj glas u anketi dao Rasmussenu čiji "Higher Ground" i dan-danas ponekad pustim.. Rasmussen je imao sve, sve osim najvažnijeg elementa – glasa.. eh, da mu je glas bio onako, vikinški moćan, Danci bi se popeli u Top 5 i još više posramili Šveđane (doduše, i ovako su ih posramili).. no, što bi bilo kad bi bilo.. ovako ću biti upamćeni kao nacija koja je na pravi način i u pravo vrijeme (GoT euforija) iskoristila svoje povijesno obilježje..
    a šta možemo od njih očekivati sljedeće godine?? Pretpostavljam još jednu sladunjavu pop predstavu koja izaziva karijes, to jest, Leonorin remake. 😉

  7. sunflower — 1. kolovoza 2019. u 15:27

    Emmelie je jedna od rijetkih zasluženih pobjednika u ovom desetljeću, uz Lenu, Azerbejdžan, Loreen i iznad svega Duncana.
    Ovo s Azerbejdžanom ozbiljno mislim, znam da je hejtano ali je baš lijepa pjesma ustvari.
    Osim Emmelie svakako trebam istaknuti Anju i Rasmussen kao najdraže, a ovogodišnji dosadni pjesmuljak im nije trebao.

  8. ESC fan — 1. kolovoza 2019. u 13:54

    Only Teardrops, jedna od mojih najdrazih pobjednickih pjesama u ovoj deceniji. Higher Ground isto zvuci jako mocno i ne bih se bunio ni da su pobijedili, dapace vise bi mi bilo drago nego sto je Izrael pobijedio. 2011 mi se isto pjesma sviđala i isto mislim kao i za Higher Ground. Također bih napomenuo i pjesme 2017 i 2016 koje mi se također sviđaju. Danska salje ugl. lagane radiofriendly pjesme koje su po mom ukusu tako da se nadam da ce nastaviti tu praksu i u 2020-im

  9. LadyOfValyria — 1. kolovoza 2019. u 12:25

    Only teardrops mi mi je jedna od najdražih pobjedničkih pjesama na Eurosongu. Danci su jedna od rijetkih nacija čije mi se pjesme gotovo svake godine svide na Eurosongu.
    Top 3:
    1. Emmelie de Forest – Only Teardrops
    2. Rasmussen – Higher Ground
    3. A Friend in London – New Tomorrow

  10. Nikolina Hajnić — 1. kolovoza 2019. u 12:22

    Pa lijep je ovo popis pjesama, bilo je tu nekih nedoumica. Chanée & N'evergreen još uvijek volim tu i tamo poslušati. 2009. i 2010. su sezone u kojima sam se tek počela navlačiti lagano na Eurosong pa su mi te pjesme nekako baš u lijepom sjećanju, ovu je moja mama obožavala haha. Should've Known Better mi je isto super, takav zvuk mi baš paše. Higher Ground je moćna, divan skandinavski prizvuk, odličan nastup, drago mi je da ga je publika pogurala. Leonora preslatka, lijep feel-good, iznenadila sam se sad kad sam vidjela da je bila 12, mislila sam da je završila niže, drago mi je da nije.
    Na kraju je moj glas ipak otišao pobjedničkoj Only Teardrops, s razlogom je pobjednička, sve se poklopilo, nemam nikakvih zamjerki, apsolutno zasluženo. I da, predivne razglednice, meni definitivno najdraže. Ove ostale pjesme su ok, nisu loše, ali nisu me se nešto pretjerano dojmile.

  11. SwedenEurovisionFan — 1. kolovoza 2019. u 12:02

    ''Only Teardrops'' je jedna od najboljih pobjedničkih pjesama u posljednjih 15-ak godina i stvarno je bilo vrijeme da mi se netko barem malo približi njoj i to je učinila Leonora ove godine, zato joj hvala 😀 Iako, moram priznati, osim pjesama u periodu između 2014. i 2016., Danci su mi konstantno u Top10 svake godine ovog desetljeća ?
    Top3:
    1. Emmelie De Forest – Only Teardrops ?
    2. Leonora Colmor Jepsen – Love Is Forever ?
    3. Chanee & N'evergreen – In a Moment Like This ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?