Toñi Salazar iz Azucar Morena: "Eurosong nam je bio sve!" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Toñi Salazar iz Azucar Morena: “Eurosong nam je bio sve!”

  2 min za čitanje   2 komentara

Prije gotovo 30 godina otvarale su zagrebački Eurosong, a danas priznaju kako im je to otvorilo mnoga vrata. U sinoćnjoj emisiji Lazos de sangre, koja se emitira na prvom programu španjolske televizije RTVE, gostovale su sestre Antonia “Toñi” i Encarnación “Encarna” Salazar, poznatije kao Azucar Moreno. Njihove pjesme bile su pod velikim utjecajem flamenca, a ništa druga nije ni s Bandidom, s kojim su osvojile peto mjesto na Eurosongu 1990.

Nevolje s odjećom

– Eurosong nam je bio sve jer nam je otvorio velika vrata – izjavila je Toñi, dok je jedan od prezentera emisije, glazbenik Luis Cobos rekao kako je Bandido bila “tipična pjesma, dobro kuhana i dobro napravljena).

– Bandido je naša slavna zvijezda jer smo tu temu prodale svima – nastavila je Toñi, te se prisjetila jednog događaja koji se dogodio netom prije dolaska na pozornicu. Naime, Toñi i Encarna su trebale nositi haljine crvene boje, koje je dizajnirao Francis Montesinos, no koju minutu prije dolaska na scenu, patenti na haljinama su puknuli. Zbog toga, morale su odjenuti kratke crne haljine.

Nevolje sa zvukom

– U to vrijeme morale smo otići, a vježbale smo mjesecima, i sve smo imale spremno dok nam nije došao tehničar i rekao da nema zvuka na pozornici. Išle smo, ali smo otišle s velikim bijesom. Mislim da se to moglo vidjeti u našem ponašanju – objasnila je Encarna razloge njihovog odlaska s pozornice, dok je njezina mlađa sestra nadodala kako su ljudi doma mogli čuti matricu, dok one na pozornici nisu.

Zajedno s voditeljem Borisom Izaguirreom prisjetile su se kako su se penjale na tablici, a Toñi je zaključila kako se “Azucar Moreno rodio na Eurosongu 1990.”. Inače, da su još vjerne Eurosongu, pokazuje i jedan intervju iz 2016., u kojem su rekle kako bi se voljele vratiti na Eurosong ukoliko ih španjolska televizija pita. Toñi je pokušala izboriti svoje mjesto na španjolskom izboru za Eurosong 2010., no njezina pjesma s kojom se natjecala je morala biti diskvalificirana.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Johnny — 2. kolovoza 2019. u 13:03

    @dell Ne pretjeruj! Možeš je voljeti koliko želiš, ali nije ni blizu 10 najboljih ikad!

  2. Dell — 2. kolovoza 2019. u 10:02

    Jedna od top 10 najboljih pjesama u istoriji Eurosonga 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?