Slovenija: Za 2020. i putem "EMA FREŠ-a" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Slovenija: Za 2020. i putem “EMA FREŠ-a”

  2 min za čitanje   5 komentara

Danas u večernjim satima slovenska televizija RTVSLO potvrdila je nastup na Eurosongu 2020., a istodobno otvorili su natječaj za pjesme. Ovog puta – bit će malo drugačije, i pod malim utjecajem talijanskog Sanrema.

EMA FREŠ

Naime, za 2020. svi zainteresirani imaju dvije kategorije i dva različita datuma za prijavu. Prva novost je ta da RTVSLO želi pružiti priliku mladim i neafirmiranim pjevačima, te za primjer su istaknuti zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), čija je Sebi bila tek četvrta pjesma u karijeri. To natjecanje, koje će se emitirati na internetu i za koje će biti održano više krugova tijekom jeseni, zove se EMA FREŠ, a za prijavu su potrebni:

  • pjesma u MP3 verziji;
  • tekst;
  • fotografije;
  • opis glazbenog stvaralaštva;
  • izjava o suglasnosti;
  • videoisječak izvedbe pjesme u trajanju od jedne minute;
  • videoisječak predstavljanja kandidata u trajanju od 30-tak sekundi.

Na EMA FREŠ mogu se prijaviti svi zainteresirani između 16 i 26 godina starosti, te s najviše tri komercijalno objavljene pjesme. Prijave traju do 19. rujna.

Pobjednik EMA FREŠ-a dobit će priliku da svoju pjesmu izvede na Emi 2020., zajedno s etabliranim pjevačima (tj. onima koji imaju više od tri komercijalno objavljene pjesme u karijeri), koji se mogu prijaviti do 18. studenog. Pjesme etabliranih izvođača za glavni dio slovenskog izbora odabrat će posebni RTVSLO-ov žiri. Mogući datum održavanja Eme 2020. mogao bi biti 1. veljače.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. damblldorr — 14. kolovoza 2019. u 17:36

    Vidim baljezgaju po portalima da Senida predstavlja Sloveniju na Eurosongi 2020,jel ima istine u tome

  2. Precious — 2. kolovoza 2019. u 23:13

    Ovi naši još nisu ni odlučili hoćemo li sudjelovati, oni će se tog sjetiti vjerojatno par dana prije kraja roka za prijavu…

  3. LadyOfValyria — 2. kolovoza 2019. u 22:45

    Smatram da bi se na tu dotičnu televiziju trebao izvršiti pritisak od nas fanova da se ranije krenu baviti Eurosongom ?

  4. LoveWave — 2. kolovoza 2019. u 10:22

    @stephanietanner slažem se. Ne znam u čemu je problem odlučiti malo ranije hoće li se ići na eurosong i isto tako bolje organizirati odabir pjesme. Baš neprofesionalno.

  5. Štefica Judita Tanner — 2. kolovoza 2019. u 09:12

    Lijepo je vidjeti kako se naši susjedi trude već u kolovozu, dok će jedna televizija, koju nećemo imenovati, početi razmišljati o Eurosongu tek u desetom mjesecu, pa ćemo se čuditi zašto NF ima toliko demo pjesama.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?