Nina Badrić: Pjevat ću na engleskom! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Nina Badrić: Pjevat ću na engleskom!

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Nina Badrić, naša ovogodišnja eurovizijska predstavnica, dane provodi u tonskom studiju. No, ondje ne snima pjesmu s kojom će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu koji će se održati u Azerbajdžanu, jer ta je skladba već snimljena i nalazi se na njezinu nedavno objavljenom albumu “NeBo” .

Nina još ne želi otkriti o kojoj se od sedam autorskih pjesama koliko ih je napisala za svoj album radi, a to ćemo doznati na samoj Dori koja bi se trebala održati potkraj veljače ili početkom ožujka, u specijalnoj televizijskoj emisiji u kojoj će Nina publici pokazati sve svoje talente i mogućnosti.

– Mogu reći da se neće raditi o klasičnom koncertu, nego o pravom televizijskom showu, a na tome posljednjih dana radim s timom mojih suradnika, predvođenih Antom Gelom – kaže Nina, možda i jedina naša eurovizijska predstavnica koja ima podršku kompletne glazbene struke. Inače, što se Dore tiče, Nini je ovo peta sreća. Prvi put je na tom natjecanju nastupala 1993. godine sa skladbom “Ostavljam te” Jasenka Houre i Rajka Dujmića, potom 1994. s pjesmom “Godine nestvarne” te 1995. sa skladbom “Odlaziš zauvijek”.

Posljednji put na natjecanju u Opatiji Nina se pojavila 2003. godine. Pjevala je baladu “Čarobno jutro”, koja je u međuvremenu postala evergeen, ali to joj nije osiguralo pobjedu jer je te godine slavila mlađahna Claudia Beni s pjesmom “Više nisam tvoja”.

A kada je nekoliko mjeseci poslije Claudia na Eurosongu osvojila 15. mjesto, mnogi su se sjetili Nine i njezine na Dori drugoplasirane pjesme, ali tada je već bilo prekasno jer se još jednom pokazalo kako se ukus domaće i europske publike razlikuje.

Ove godine naša publika neće imati pravo glasa jer je Ninu za Eurosong dekretom izabrala Elizabet Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a .

Sreća da je Nina pristala na to jer bi bilo koji drugačiji odabir vjerojatno izazvao salve kritika. S druge strane, Nina iskreno priznaje da se nakon prijašnjih iskustava na Dori više ne bi pristala natjecati.

– Sigurno je da se ne bih prijavila da se Dora organizirala kao što se to radilo prethodnih godina. Uostalom, još prije nekoliko godina, kada nisam ni sanjala da će upravo mene odabrati, izjavila sam kako bi dobro rješenje za Doru bilo da se direktno bira autor i izvođač jer tada ima dovoljno vremena za pripreme. Ove godine odabrana sam ja, ali također želim naglasiti da ne bih na to pristala da nemam ovako veliku podršku struke i publike – rekla je Nina, koja otkriva da ne eurovizijskoj pozornici neće glumiti nešto što ona nije.

– Smatram da Hrvatska ima najbolju zabavnu glazbu na ovim prostorima i dok smo pratili taj naš sjaj i trag, imali smo dobre rezultate – kaže pjevačica i dodaje da će dati sve od sebe da dođemo do eurovizijskog finala. A onda?

– Onda je samo nebo granica – smije se Nina, koja još ne zna što će odjenuti za nastup u Baku. Kako kaže, sve je moguće. Možda to bude romantična duga haljina, možda seksi mini suknja, možda odijelo. No, o tome će početi razmišljati nakon što završi njezin show na Dori.

Jutarnji list

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?