Andora planira povratak? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Andora planira povratak?

  2 min za čitanje   6 komentara

Fantastične vijesti stižu iz Andore – kako javlja portal El nacional, tamošnja je vlada donijela odluku o povratku ove male zemlje na veliku eurovizijsku pozornicu. Izjava vladajuće stranke Demokrata proglasila je kako će se RTVA vratiti na Eurosong, no prije toga mora biti donesena procjena troškova.

Podršku ovakvoj odluci dali su bivši predstavnici Andore na Eurosongu – Marian Van de Wal (2005), Jenny (2006), Nick Gain (2007) i Susanne Georgi (2009). Osim njih, pozitivan stav prema ovoj odluci izrazio je i bivši glavni direktor andorske nacionalne televizije (RTVA) Enric Castellet.

Želim da se vratimo zbog novinara koji prate Eurosong, društvenih mreža koje neprestano govore o ovom natjecanju i zbog milijuna gledatelja koji ga prate. Sve ovo utječe na jačanje publiciteta Andore, koji bi teže porastao nekim drugim putem – izjavio je Castellet.

Andora se na Eurosongu pojavila prvi puta 2004. godine, iste godine u kojoj su uvedene polufinalne večeri, a zadnji nastup imala je još 2009. godine u Moskvi. Nažalost, zbog novih pravila Andora se još nijednom nije uspjela plasirati u veliko finale natjecanja.

Još nema službene potvrde

Što se tiče službene potvrde od strane RTVA-a, ona još nije stigla. Glavni direktor Xavier Mujal ranije je izjavio da se povratak Andore na Eurosong može očekivati samo u slučaju vladine podrške. No s obzirom na navode te interes onih kojima je u moći donijeti samu odluku, nadajmo se da će potvrda doći brzo te da ćemo ponovno moći gledati Andoru u lovu na povijesni nastup u glavnoj, finalnoj, večeri Eurosonga.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
9 via El Nacional
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. sunflower — 21. studenoga 2019. u 12:15

    Izvrsno! Nadam se i povratku ostalih, a i Lihtenštajnu.

  2. wecouldbethesame — 21. studenoga 2019. u 10:09

    To je Španjolskoj 24 boda, a Andora će imat više šanse od prethodnih pokušaja i to putem žirija. EBU može raditi što želi kad neka zemlja odustane. Australija je ušla umjesto Turske, a Kazakhstan, Andora i Kosovo bi na savršen način zamjenili Mađarsku, Bosnu, Slovačku, itd. Ako se nogometna reprezentacija Kosova plasira na EP, sve je moguće.

  3. Tristan — 21. studenoga 2019. u 09:21

    Odlične vijesti. Nadam se da se vraćaju 2021, a još bolje bi bilo kad bi prošli u finale. Možda bi onda bi se onda i Monako i Luksemburg vratili.

  4. ESC fan — 21. studenoga 2019. u 00:06

    Drago mi je to cuti. Bilo bi full ako vec sljedece godine budu ucestvovali. Mislim da bi im EBU to dopustio, ipak je ova specificnija situacija.

  5. Sekret — 20. studenoga 2019. u 23:43

    Volio bih da se vrate i da po prvi puta u povijesti Eurosonga uđu u finale ?

  6. SwedenEurovisionFan — 20. studenoga 2019. u 23:00

    Ovo su odlične vijesti, jedino je nejasno misle li se vratiti već 2020. godine ili od 2021. godine, no u svakom slučaju drago mi je kad god da se vrate 😀
    Inače, zadnji put su na Eurosongu nastupali 2009. godine u Moskvi, a ne 2010. u Oslu pa ispravite to u tekstu 😉

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?