Uršula Tolj: Navijam da naše pjesme na Eurosongu budu na hrvatskom jeziku – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Uršula Tolj: Navijam da naše pjesme na Eurosongu budu na hrvatskom jeziku

  1 min za čitanje   15 komentara

Nekoliko sati prije pomalo drugačije završnice ovogodišnje eurovizijske sezone porazgovarali smo s aktualnom šeficom hrvatske eurovizijske delegacije i urednicom na HRT-u Uršulom Tolj.

Koje su važne osobine za posao šefa delegacije, misli li da bi Damir Kedžo prošao u finale, koji joj je najdraži trenutak u novoj ulozi te što HRT-u znače Eurosong i Dora, pogledajte u našem kratkom intervju kroz 20 pitanja:

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
36
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

  1. YeahYeahFire — 17. svibnja 2020. u 00:35

    @loreeneuphoria
    Uz prave ljude u timu i na čelu sve je moguće i čini mi se po ovim jasnim i konciznim odgovorima i poprilično otvorenim da je Uršula prava osoba za to

  2. Manuella — 16. svibnja 2020. u 20:09

    Uršula*

  3. loreeneuphoria — 16. svibnja 2020. u 19:57

    @yeahyeahfuego riječi ti se pozlatile da nam krene,mislim da smo 15ak godina dno dna eurosonga i mogli bi se na vas susjede malo ugledati oko svega?

  4. Manuella — 16. svibnja 2020. u 19:50

    Meni je Uroša simpatična, ali ima krivu percepciju što je više naklonjena pjesmama na hrvatskom jeziku. Pjesmu ne treba birati po tome na kojem jeziku se pjeva, nego po zanimljivosti pjesme, izvođača, same atmosfere i onome što prolazi na Eurosongu.

  5. LadyOfValyria — 16. svibnja 2020. u 16:41

    @sunflower dosta stranaca smatra naš jezik egzotičnim što sam se ugodno iznenadila. Imamo lijep jezik i bez imalo pardona možemo pjevati na njemu. I ako te pjesma dirne, onda te dirne, nevažno na kojem jeziku. I iskreno, voljela bih da se vrati pravilo da svako pjeva na svom materinjem jeziku.

  6. YeahYeahFire — 16. svibnja 2020. u 16:13

    Ne može se unapred odredjivati na kom će se jeziku pevati.Dok se ne čuje pesma,ne može se znati šta više leži.Naravno da je uvek prijatnije pevati na maternjem,ali ponekad to ne leži!
    Vidi se da žena zna o čemu priča i kako da se postavi tako da verujem i navijam da Hrvatskoji što pre krene!

  7. Precious — 16. svibnja 2020. u 15:25

    Drago mi je da delegaciju vodi netko tko je stvarno zainteresiran za Eurosong, za razliku od prijašnjih godina (khm Homsi). Nadam se da će modernizirati Doru. Realno, produkcijski dosta kaskamo za drugim zemljama, a i odradili su katastrofalnu promociju prošle godine. Nadam se da će se to promijeniti, ali ne sljedeće godine. Sljedeće godina Damir mora ići interno, a onda se možemo vratiti Dori.

  8. LadyOfValyria — 16. svibnja 2020. u 14:45

    Uršula je odlična šefica delegacije i veseli me što je ona izabrana za ovaj posao. U skoroj budućnosti vjerujem da ćemo krenuti na bolje i da će rezultati biti odlicni. Sviđa mi se njezina samouvjerenost, predanost i odgovornost.

  9. Hirscher1 — 16. svibnja 2020. u 14:42

    Predivna je ♥

  10. loreeneuphoria — 16. svibnja 2020. u 14:07

    Drago mi je da je Uršula voditeljica hrvatske delegacije,ona je jako sposobna,ima želju i jasne vizije gdje želi da budemo.Ne slažem se da moraju biti pjesme na hrvatskom jeziku,ali se slažem da treba 1 osoba voditi i Doru i delegaciju.

  11. sunflower — 16. svibnja 2020. u 13:55

    Slažem se da je simpatična, ali ne slažem se da bi pjesme trebale biti na hrvatskom. Šanse za uspjeh su minimalne s pjesmom na hrvatskom.

  12. LoveWave — 16. svibnja 2020. u 12:09

    Meni je Uršula presimpatična! I ja sam mišljenja da joj treba dati više “ovlasti” jer nekako mi djeluje kao osoba koja bi mogla dignuti Doru na puno viši nivo, a to je zapravo ono od čega treba početi. Također, vjerujem da je ona baš prava osoba za šeficu delegacije i po pitanju cijele eurosong priče nakon Dore. S jedne strane evidentno je da postojala dobra suradnja s Kedžom kao predstavnikom, a s druge strane približila se eurovizijskim fanovima i nekako mislim da sluša glas naroda. Sretno Uršuli u obavljanju posla i nadam se da će pridonijeti ostvarenju boljih rezultata Hrvatske na eurosongu! 🙂

  13. eurovisiofanatico — 16. svibnja 2020. u 11:30

    Uršula je jako simpatična osoba i vidi se da voli Eurosong i razumije ono što on znači. Nažalost mislim da bez obzira to što je šefica delegacije ima premale ovlasti. Rekla je da Eurosong HRT-u znači puno, a smjenili su Mesara 2017 nakon previše troška. Mislim da Uršula može napraviti dobre stvari i da može napraviti jak nacionalni izbor, ne kao Melodifestivalen, ali sigurno dobar,samo joj treba dat slobodne ruke, a ne da ovisi o tome koliko će vodstvo kuće uštedjeti novac za neki dokumentarac ili neku vjersku emisiju.

  14. wecouldbethesame — 16. svibnja 2020. u 10:34

    Drago mi je što Eurosong hr konačno ima suradnju sa šeficom delegacije, pohvale urednicima. Toga nije bilo sa bivšim šefovima/šeficama. Uršula je baš komunikativna, vidi se da detaljno prati sve oko Eurosonga i volio bih da bude alfa i omega cijele hrvatske Eurosong priče. Jedino tako se može do boljih rezultata. Nadam se Dori 2021. Vjerujem da Uršula može stvoriti nešto što bi moglo podsjećati na MF. Nešto drugačiji format natjecanja uz međunarodne žirije ne bi bio loš.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?