Nove pjesme stranih Eurosong izvođača (lipanj) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Nove pjesme stranih Eurosong izvođača (lipanj)

  5 min za čitanje   6 komentara

Što su nam novo pripremile eurovizijske zvijezde, poslušajte u pregledu lipanjskih hitova. Svojim glasom u anketi nagradite svoje favorite i doprinesite odabiru hitova lipnja.

1. Francesco Gabbani – Il Sudore Ci Appiccica (Italija 2017.)

Malo je nedostajalo da ove godine pobijedi na Sanremu s pjesmom Viceversa, a na istoimenom albumu nalazi se i ova pjesma koju vam predstavljamo u lipanjskim novitetima. Ako ste voljeli Occidentali’s Karma, nema sumnje da će vam se sviđati i ova pjesma. Riječ je o pravoj ljetnoj pjesmi brzog ritma, a videospot je odlično nadopunjuje i prenosi Gabbanijevu ohrabrujuću životnu filozofiju. Pjesma počinje stihovima: „Između ostalog, želio sam vam reći da život nije loš.“

2. Ruth Lorenzo – Miedo (Španjolska 2014.)

Na početku karantene gledali smo je kako svojim koncertom s balkona popravlja raspoloženje susjedima, a i nama Eurofanovima koji smo sve pratili preko društvenih mreža. Strahu smo svi podložniji u ovo nesigurno vrijeme, a Ruth je odlučila s njim se izboriti onako kako najbolje zna – posvetiti mu pjesmu. Miedo je njezino pismo svom strahu, a ova pjesma prvi je singl s njezinog najavljenog albuma Crisálida, čiji izlazak se sprema za 2021. godinu.

3. Luca Hänni – Diamant (Švicarska 2019.)

Luca Hänni nastupao je u njemačkoj verziji showa Ples sa zvijezdama, gdje je sa svojom partnericom zauzeo treće mjesto. Svoje plesno umijeće pokazao je i u spotu za svoju najnoviju pjesmu Diamant, gdje mu je društvo pravila upravo partnerica iz showa, Christina Luft.

4. Eleni Foureira – Temperatura (Cipar 2018.)

Eleni nam donosi ljetni hit u suradnji s provjerenim eurovizijskim autorom. Naime, glazbu je napisao Doron Medalie, autor Nettine Toy, a i Indirine ovogodišnje pjesme s Dore. S obzirom na to da je u Španjolskoj vrlo popularna, Eleni je uz grčku verziju pjesme naknadno izdala i onu španjolsku, koju možete poslušati ovdje.

5. Sergey Lazarev – Labirint (Rusija 2016., 2019.)

Novi je ovo singl sa Sergeyevog albuma Eto ya iz 2019. Sergeyu se u spotu pridružila ruska glumica Ksenia Moskalenko. Priča prati emocionalni labirint usred kojeg su se našli i ne uspijevaju pronaći put jedno do drugoga. Kako Lazarev objašnjava, labirint je metafora za skrivanje osjećaja od druge osobe u strahu da ćemo biti odbijeni, premda je ljubav često nadohvat ruke. Ovom pjesmom poručuje kako želi da svi pronađu izlaz.

6. Donny Montell – No Strings (Litva 2012., 2016.)

Dvostruki litavski predstavnik neprepoznatljiv je usporedimo li ovaj novi stil s pjesmama s kojima se predstavljao na Eurosongu. Ako ste fan The Weeknda, postoji velika vjerojatnost da će vam se svidjeti Donnyjeva najnovija pjesma. Videospot je snimljen u napuštenoj tvornici u Ukrajini, a Donny je dodao kako je u njega uloženo mnogo truda i novca. Interpretaciju spota odlučio je prepustiti publici.

7. Amir – La fête (Francuska 2016.)

Simpatični francuski predstavnik Amir pridružio se podizanju raspoloženja nakon karantene. Ovom pjesmom poziva nas na feštu “kao da to nikada nismo radili”. U videospotu je tu feštu pripremio – između polica u supermarketu. Kad se sjetimo vremena karantene u kojemu nam je odlazak do dućana bio jedini izlazak u civilizaciju, tada bi nam dobro došao jedan Amir da povede party.

8. Madame Monsieur – Comment ça va ft. Jok’air (Francuska 2018.)

U lipnju su Émilie Satt i Jean-Karl Lucas, poznatiji kao Madame Monsieur, izdali svoj treći studijski album naziva Tandem. Kao što ime albuma sugerira, radi se o njihovim suradnjama s drugim izvođačima, a ovoga puta pridružio im se francuski reper Jok’air.

9. Guy Sebastian – Standing With You (Australija 2015.)

Prvi australski predstavnik objavio je novu pjesmu koja će se naći na njegovom devetom studijskom albumu. Guy izražava podršku bližnjima koji prolaze kroz osobne poteškoće te podsjeća da budemo tu za svoje bližnje koji se osjećaju usamljeno. Zanimljivo, trenutno Guy u australskoj inačici Voicea mentorira Johnnyja Manuela, člana Equinoxa, grupe koja je predstavljala Bugarsku na Eurosongu. Za sada je Johnny dogurao do polufinala.

10. Victoria – alright. (Bugarska 2020., 2021.)

Pjesma je nastala u siječnju, tijekom eurovizijskog songwriting kampa u Bugarskoj. Na pjesmi su s Victorijom radili Sanne Österberg, Cornelia Wiebois, Martin Masarov i Borislav Milanov, a nastala je u svega nekoliko sati. Victoria je izjavila kako je plakala tu noć kad su je snimili. Ova pjesma je njezin odgovor na izazove s kojima se susrećemo i poruka nade da će sve biti „u redu“, kako kaže naslov pjesme, „jer život je lijep i često smo jači nego što mislimo“, dodaje Victoria.

Gotovi smo s pregledom, a sad slušamo vas. U anketi dajte svoj glas (rima štima) pjesmi koja vam se najviše svidjela,  u komentarima nam recite svoj općeniti utisak na lipanjski pregled noviteta. Kako biste lakše uživali u slušanju, čitavu playlistu kao i svaki mjesec možete pronaći na našem YouTube kanalu.

anketa 1511

Najbolji strani novitet iz lipnja

Ukupno glasova: 108

  • Ruth Lorenzo - Miedo [55 / 51%]
  • Eleni Foureira - Temperatura [13 / 12%]
  • Victoria - alright. [11 / 10%]
  • Francesco Gabbani - Il Sudore Ci Appiccica [10 / 9%]
  • Amir - La fête [6 / 6%]
  • Sergey Lazarev - Labirint [5 / 5%]
  • Luca Hänni - Diamant [5 / 5%]
  • Guy Sebastian - Standing With You [2 / 2%]
  • Madame Monsieur - Comment ça va ft. Jok'air [1 / 1%]
  • Donny Montell - No Strings [0 / 0%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Lazergirl — 15. srpnja 2020. u 16:08

    Hvala @escfan bolje te našla….:)

  2. SwedenEurovisionFan — 15. srpnja 2020. u 13:44

    Pozdrav @ramicelvedina i dobrodošla na Eurosong.hr 😀

  3. Sekret — 15. srpnja 2020. u 12:59

    Odlične pjesme imaju Ruth,Luca i Amir.Glas ide za Ruth koja me osvojila na prvo slušanje ??

  4. Lazergirl — 15. srpnja 2020. u 00:06

    Pozdrav ekipa!I ja se napokon pridružih veseloj ekipi na Eurosong.hr.Sve su pjesme iz prošlog mjeseca dobre,onako pravo ljetne da nam nakon teškog vremena izolacije poprave raspoloženje.Meni lično se najviše dopala pjesma Sergeya Lazarevog-Labirint……<3 <3 <3

  5. eurovisiofanatico — 13. srpnja 2020. u 16:40

    Luca, Victoria, Ruth i Donny imaju dobre pjesme.

  6. SwedenEurovisionFan — 13. srpnja 2020. u 14:39

    Najbolje pjesme imaju Ruth, Madame Monsieur i Victoria 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?