Kazahstan i Kosovo bez nastupa na Eurosongu iduće godine – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kazahstan i Kosovo bez nastupa na Eurosongu iduće godine

  1 min za čitanje   8 komentara

Polako se bliži rok do kojeg zemlje moraju odlučiti hoće li sudjelovati na Eurosongu iduće godine. No, jedno je postalo jasno i prije isteka roka – Kazahstan i Kosovo nećemo gledati iduće godine u Rottertamu.

Ovu je vijest za portal escxtra potvrdio EBU navodeći kako trenutno nema nikakvih planova prema kojima bi ove dvije zemlje nastupile na Eurosongu iduće godine.

Kao pridruženi član EBU-a, Kazahstan za sudjelovanje na pravom Eurosongu mora dobiti poziv od strane Europske radiotelevizijske unije, baš kao što je to bio slučaj sa australskom televizijom SBS. Istovremeno, Kosovo trenutno ne ispunjava uvjete prema kojima bi mogao postati članom EBU-a. No, iz Europske radiotelevizijske unije naglašavaju da su otvoreni za dijalog sa kosovskom televizijom RTK.

Ove obje zemlje već imaju iskustva u natjecanjima eurovizijskog karaktera. Kazahstan sudjeluje na Dječjem Eurosongu na kojem je prošle godine ostvario svoj najbolji plasman u povijesti – drugo mjesto. Kosovo je pak sudjelovalo na Euroviziji mladih plesača 2011. godine.

Recite nam u komentarima što mislite o ovoj odluci, podržavate li ju ili ne?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
20 via escxtra.com
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Lazergirl — 20. kolovoza 2020. u 11:11

    Ne podržavam odluku EBU-a što se nastupa na Eueosongu tiče.Ako je Australija dobila pravo nastupa na Eurosongu,zašto to isto ne bi važilo za Kosovo i Kazahstan.Kazahstan već godinama učestvuje na Dječijem Eurosongu,zašto ne bi mogli i na "velikom" Eurosongu.Baš me zanima šta imaju za ponuditi(u muzičkom smislu)Kosovo i Kazahstan.I nadam se skorom povratku Turske na Eurosong.

  2. LoveWave — 19. kolovoza 2020. u 16:18

    @tdlrhd za tvoju infromaciju Kazahstan je dijelom europska država jer mu dio površine upada u Europu, isto kao Rusiji, Gruziji i Azerbajdžanu. Ukoliko se gleda geografski u Europu ne upadaju Armenija, Izrael i naravno Australija. Također, Cipar je geografski azijska država, ali politički je europska. Toliko 🙂
    A što se tiče Kosova, mislim da bi bilo primjereno pričekati da se riješi spor sa Srbijom, a to bi moglo biti uskoro… ili možda ne?!

  3. Tristan — 19. kolovoza 2020. u 14:29

    Ako može Australija zašto nebi moga i Kazakhstan? Nadam se da će konačno debitirat 2022, a vjerojatno se i Andorra vraća 2022. :))))

  4. Lujka s ukusom — 19. kolovoza 2020. u 08:22

    Nadam se da nikad neće Kazahstan debitirati
    Ide mi na živce da zemlje izvan Europe se žele natjecati

  5. eurovisiofanatico — 18. kolovoza 2020. u 23:40

    Za Kosovo očekivana odluka. Kahzastan je trebao debitirati već odavno, nije mi jasno zašto se toliko čeka s njima.

  6. Niko bitan — 18. kolovoza 2020. u 23:23

    Ne znam šta više čekaju da konačno pozovu Kazahstan. Mogu u JESC a, ovde ne mogu? Jedino ako čekaju jubilej kao što su za Australiju u 2015oj kada je bilo 60 godina Eurosong. Možda se za 70 godina Eurosonga u 2025. konačno pozove Kazakhstan? U opšte ne razumem logiku EBU-a. ?
    A Kosovo već učestvuje na Eurosongu. Debitovali su 2007. iste te godine pobedili i gostovali Eurosong naredne godine. ?
    Ja se više nadam učestvovanju Lihtenštajna, svaki godine kažu da će debitirati ali nikako da to urade. Pa ostaje samo strpljivo da čekamo. Ali pitanje je, koliko to još dugo? ?

  7. loreeneuphoria — 18. kolovoza 2020. u 22:57

    Mislim da se za Kazahstan vuče još od 2017. dolazak na esc pa još ništa od toga,ali ja svakako želim da ih vidim,kao i Kosovo.Nadam se da će i Lihtenštajn debitirati uskoro.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?