Visoka državna nagrada za Katerynu iz Go_A – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Visoka državna nagrada za Katerynu iz Go_A

  2 min za čitanje   4 komentara

Veliki roterdamski uspjeh ukrajinske grupe Go_A prepoznat je od strane državne vlasti. Kako je na svojem Facebooku objavio potpredsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan StefančukKateryna Pavlenko iz grupe koja je ove godine predstavljala Ukrajinu dobila je prestižnu nagradu Woman of the Third Millenium (hrv. “žena trećeg tisućljeća”).

“Samo početak”

– Bilo je ispunjeno važnom i originalnom misijom u našim srcima – da se ujedinimo. Motivi modernih plesnih ritmova, šarmantnih etno-vokala i snažnih gitarskih svirki ujedinili su se u samu pjesmu. Cijela obitelj gledala je Go_Ain nastup na Eurosongu i ova nas je pjesma pozvala na ujedinjenje – i mlađe i starije generacije su plesale – započeo je Stefančuk izlaganje na Facebooku.

Nastavio je s pohvalama na račun ovog kvarteta, kao i pjesme koja je kao drugi izbor publike u finalu Eurosonga osvojila TikTok, Spotify i nekolicine glazbenih ljestvica diljem Europe, te pojasnio za što je Kateryna dobila nagradu.

– Za predstavljanje Ukrajine s dostojanstvom, za patriotizam i popularizaciju ukrajinske kulture u svijetu i afirmaciju nacionalnog identiteta. Čini se da je jedan od naših najvećih postignuća to što smo započeli pomamu za ukrajinskim jezikom i modernog ukrajinskom kulturom diljem svijeta – napisao je Stepančuk, te rekao da je za umjetničko stvaralaštvo Go_A Eurosong “samo početak sjajne knjige”.

Uspjeh i na Billboardu!

Nova verzija pjesme Shum, koju smo imali prilike čuti na Eurosongu, postala je veliki viralni hit na Spotifyju TikToku. Također, Shum možemo naći na Billboardovim ljestvicama Billboard Global Top 200 Chart (na 80. mjestu), Billboard’s Hot Dance/Electronic Songs (27. mjesto) i Dance/Electronic Digital Song Sales (12. mjesto). Ovim putem Shum je postala prva pjesma na ukrajinskom jeziku koja je osvanula na jednoj od Billboardovoj glazbenoj ljestvici, a ranije ove godine četiri pjesme s Festivala di Sanremo 2021 upisale su talijanski jezik na popis jezika koje su osvanule na Billboardu.

Podsjetimo, grupa Go_A je osvojila peto mjesto u finalu ovogodišnjeg Eurosonga. Međutim, kada bi se gledali rezultati samo publike, osvojili bi sjajno drugo mjesto.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11 via Novynarnia
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. YeahYeahFire — 4. lipnja 2021. u 21:45

    Dokaz da na samom takmičenju uvek treba biti originalan i prikazati nešto iz zemlje koje dolaziš.
    Žao mi je samo što i Poljska 2019 nije uspela da ostvari plasman u finale..

  2. loreeneuphoria — 4. lipnja 2021. u 17:13

    Bravo! Da je pobjedila ne bi se bunio.

  3. Eurovisio Fanatico — 4. lipnja 2021. u 12:24

    Svaka čast za nagradu. Ukrajina je jedna od država koja mi je nakon polufinala toliko porasla u očima. Prije eurosonga mi se pjesma sviđala, ali sad mi je TOP.

  4. Piceza — 4. lipnja 2021. u 10:47

    @l'essenziale ahahah PA LIJEPO
    TNX EMILLIA

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?