Litavci putem Pabandom iš naujo! i treću godinu zaredom – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Litavci putem Pabandom iš naujo! i treću godinu zaredom

  3 min za čitanje   2 komentara

Pripreme za nastup na Eurosongu 2022. danas je službeno započela Litva. Tijekom popodnevnih sati litavska televizija LRT otvorila je prijave za treću sezonu Pabandom iš naujo!, putem kojeg će biti izabran predstavnik za Italiju.

Za naredni izbor natjecatelji koji budu odabrani zadovoljno će trljati ruke, jer je LRT predvidio budžet od 54,000 eura, minus porezi, za planiranje nastupa na PIN-u. Najviši planirani broj natjecatelja jest 36, što znači da svaki natjecatelj za svoj nastup ima pravo potrošiti 1,500 eura. Ova suma se može koristiti za produkciju fonograma i nastup, dok se ne može potrošiti na plaćanja tantijema autorima.

– Eurosong je jedna od onih tema koje ujedinjuje i privlači najrazličitije ljude diljem Litve pred televizijske ekrane. To je zabava koja nas ujedinjuje, koje svi gledamo, glasamo, podupiremo i pričamo, što je razlog zašto javna televizija pokušava podignuti razinu kvalitete na nacionalnom izboru. Nadamo se da ćemo zbog LRT-ove financijske potpore imati mnogo jednakih i visoko kvalitetnih nastupa u natjecanju, bez obzira na to jesu li to izvođači koji inače pune arene ili su to talentirani autori za koje tek treba čuti – izjavio je zamjenik glavnog ravnatelja Gytis Oganauskas.

Pravila

Kao i prve godine (2020.), Pabandom iš naujo! će se sastojati od šest natjecateljskih emisija, čiji se početak planira za početak siječnja:

  • tri kvalifikacijske emisije
  • dva polufinala
  • finale

Međutim, ukoliko budu manje kvalitetnih uradaka, LRT si je uzeo za pravo da smanji broj natjecateljskih emisija.

Svaki izvođač može prijaviti samo jednu pjesmu za PIN. Osim pjesme, koja mora odgovarati eurovizijskim pravilima, prijava mora sadržavati podatke o izvođaču.

Cijeli tekst natječaja možete pročitati ovdje. Prijave su otvorene do 25. studenog 2021., a do 30. studenog LRT planira odabrati pjesme za glavni dio natjecanja.

LRT će naknadno odlučiti hoće li na snimanju emisija sudjelovati publika, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju. Također, novci od glasovanja publike bit će uloženi u nastup litavskog predstavnika na Eurosongu.

Podsjetimo, ove godine je Litvu na Eurosongu predstavljala grupa The Roop, koja je u Rotterdamu osvojila sjajno osmo mjesto.

Donirajte i učinite eurosong.hr još boljim!

eurosong.hr je stranica koju volonterski i sa strašću vode eurovizijski fanovi. Donirajući pomažete nam da stranica bude još bolja, a mi vam obećajemo uvijek aktualan i jedinstven sadržaj.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0 via LRT
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. ESC fan — 1. listopada 2021. u 23:47

    Inače neko je ispod jedne slike na Instagram profilu od Teodore Džehverović napisao da bace svi lajk na komentar ako žele vidjeti Teodoru na Beoviziji i Evroviziji i taj komentar je bio najpopularniji na toj slici a i sama Teodora ga je lajkala, tako da je moguće da je ona jedan od potencijalnih kandidata za Beoviziju 2022, ako ne sada sigurno je da ćemo je gledati u skorijoj budućnosti.

    Ja se iskreno nadam da će se prijaviti jer smatram da bi bila top za Evroviziju a i sama je jednom izjavila da želi otići na Eurosong. 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?