Njemačka vraća nacionalni izbor – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Njemačka vraća nacionalni izbor

  2 min za čitanje   2 komentara

Nedavno smo pisali o mogućim promjenama u njemačkom izboru za Eurosong, a sada možemo i službeno potvrditi vijest. Nakon dvije godine internog odabira, Njemačka se vraća nacionalnom izboru. Prema internetskoj stranici radio postaje BAYERN 3, svi zainteresirani umjetnici sada mogu prijaviti svoje pjesme na eurovision.de/bewerbe

Uvjeti prijave su idući:

  • Mogućnost prijave imaju svi stariji od 16 godina, neovisno o državljanstvu. 
  • Prijaviti se mogu pojedinačne, dueti i grupne izvedbe (do maksimalno 6 osoba). 
  • Prijaviti se mogu sve pjesme objavljene nakon 01. rujna 2021, kao i još uvijek neobjavljene pjesme. 
  • Pjesma ne smije biti dulja od tri minute. 
  • Nema ograničenja za jezik ili glazbeni žanr pjesme.

U izboru pet pjesama za nacionalni izbor sudjelovat će stručni panel sastavljen od predstavnika radio postaja iz ARD-ove mreže radio postaja s regionalnom frekvencijom. Uz BAYERN 3 još će biti uključene Antenne Brandenburg, Bremen 4, HR 3, MDR Jump, NDR 2, SR 1, SWR 3 i WDR 2. 

Odabrani kandidati će potom u ožujku nastupiti na nacionalnom izboru, gdje će gledatelji i publika svojim glasovima odabrati sljedećeg predstavnika Njemačke. Točan datum izbora još uvijek nije poznat.

Podsjetimo, na trenutno posljednjem njemačkom nacionalnom finalu pobjedu je odnio duet S!sters, koje su svoju pjesmu Sister izvele na Eurosongu u Tel Avivu 2019, te osvojile ukupno 25. mjesto s 24 boda.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0 via Bayern3
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. YeahYeahFire — 3. studenoga 2021. u 23:36

    Ovo je sjajna vest!
    Nadam se da ce im nacionalni izbor ovog puta doneti vise uspeha

  2. ESC fan — 3. studenoga 2021. u 23:10

    Ok, nemam ništa protiv! Odličan potez je što će krajnju riječ imati publika koja u najvećem broju slučajeva izabere najbolju pjesmu, a Finska ove godine je očigledan primjer.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?