Četvero izvođača u završnoj fazi austrijskog izbora – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Četvero izvođača u završnoj fazi austrijskog izbora

  1 min za čitanje   1 komentar

Austrija je sve bliže odabiru svojeg novog eurovizijskog predstavnika. Tamošnji interni odabir ušao je u završnu fazu u kojem je preostalo još četvero izvođača.

Ove informacije u podcastu Merci, Chérie – Der Eurovision otkrio je Eberhard Forcher, glazbeni stručnjak koji već duži niz godina pomaže ORF-u u izboru novog eurovizijskog predstavnika. Forcher je također otkrio da je ORF pristupio velikom broju glazbenika sa željom da predstavlja Austriju u Torinu, a 20 njih poslalo je pjesme u demo verziji.

Nakon selekcijskog odabira, od 20 izvođača ostalo ih je samo četvero. Forcher je otkrio kako je troje njih poznato po odličnim vokalnim izvedbama uživo, a četvrti niže velike uspjehe na Spotifyju. Ovi izvođači u narednim će danima predati završne verzije svojih pjesama ORF-u, koji će konačnu odluku o nasljedniku Vincenta Buena donijeti do sredine prosinca.

Podsjetimo, u Rotterdamu ove godine Austriju je predstavljao Vincent Bueno s pjesmom Amen. Pjevač se nije uspio plasirati u finale, a hoće li to poći za rukom novom austrijskom predstavniku, saznat ćemo sredinom svibnja.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0 via Merci, Chérie – Der Eurovision Podcast
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. YeahYeahFire — 11. studenoga 2021. u 10:13

    Nadam se da će ove godine izaći iz okvira sigurice.. Već duži niz godina šalju pesme većeg ili manjeg kvaliteta,ali su to uvek poprilično dosadne i predvidive pesme.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?