Poznati natjecatelji Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poznati natjecatelji Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez

  6 min za čitanje   8 komentara

Francuska televizijska kuća France 2 predstavila je potencijalne pjesme koje će predstavljati ovu zemlju na 66. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu, zajedno s izvođačima koji će ih izvesti.

Francuska traži nasljednicu briljantne Barbare Pravi. 5 ožujka ove godine emitirat će se Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez. Format predizbora ostao je isti kao i 2021. godine. S obzirom da je primijenjeni model natjecanja zamalo doveo Euroviziju u Pariz, cilj je i ove godine odabrati pjesmu za koju se Francuzi nadaju da će zasjesti na prvo mjesto. Upoznajmo kandidate koji se bore za put u Torino.

Joanna – Navigateure

(Tekst i glazba: Joanna, Sutus, Gaspard Murphy)

Prvi put se pojavila u javnosti prije 4 godine objavom svog pjevanja na YouTubeu. Danas režira vlastite glazbene spotove i promovira svoj debitantski album Sérotonine. Kao svoje glazbene uzore navodi Mylène Farmer, Björk i Lane Del Rey. Svoju pjesmu Navigateure smatra pjesmom boraca, onom koja potiče samopouzdanje i slobodu.

Elliott – La Tempête

(Tekst i glazba: Elliott Schmitt, François Welgryn, Aliose, Gaspard Murphy)

Još jedan predstavnik koji je svoju karijeru započeo na YouTubeu, i to na kanalu Cover Garden gdje kolektiv izvođača redovito oduševljava gledatelje svojim jedinstvenim pogledima na glazbu i humor. Elliott se također bavi i sinkronizacijom. Sada svijetu predstavlja La Tempête, pjesmu koju opisuje kao intenzivno putovanje ispunjeno nadom, ljubavlju i borbenim duhom.

SOA – Seule

(Tekst i glazba: LudySoa, NathanSoa)

SOA je neobičan dvojac koji čine brat Nathan i sestra Ludy porijeklom s Madagaskara. Jako su ponosni na svoju kulturu koju ističu u svojoj glazbi. Sa Seuleom svoju pjesmu posvećuju svim ljudima koji bi se mogli osjećati izolirano, nazivajući je odom punom nade u ponovno stjecanje samopouzdanja.

Joan – Madame

(Tekst i glazba: Joan, Alex Finkin)

Zaljubljenica u glazbeno kazalište i iskusna izvođačica u tom žanru, Joan pjeva i svira gitaru od malih nogu. Iznimno je vezana za francusku klasiku, koja je mnogo utjecala na njezinu glazbenu karijeru. U svojoj pjesmi razmišlja kako ljubav često može biti toliko strastvena da čovjeka može dovesti do ludila.

Marius – Les Chansons D’amour

(Tekst i glazba: Marius Niollet, Igit, Jonathan Cagne)

S 18 godina pridružio se programu obuke glazbene komedije. Kao svoje glazbene uzore navodi Brel i Balavoine, te moderne zvijezde poput Billie Eilish, Beyoncé i Kanye Westa. Svojom pjesmom Les Chansons D’amour (koautor je Igit, koja je također napisala Voilà od Barbare Pravi) istražuje proces pronalaženja sebe.

Elia – Téléphone

(Tekst i glazba: Elia, Anibeatz)

Budući da je pisala pjesme od malih nogu, Elia je ubrzo diplomirala i na klaviru i bubnjevima. Pod utjecajem klasičnih francuskih pjesama koliko i hip-hopa, mlada umjetnica se u svojoj glazbi i stihovima može klasificirati kao promatračica svoje generacije. I u svojoj pjesmi Téléphone istražuje ovu temu, promišljajući o sumnjama i idealima svog vremena.

Hélène in Paris – Paris Mon Amour

(Tekst i glazba: Hélène Benhamou, Virginie Lesdemia, David Lefèvre)

Tijekom prvog lockdowna u Parizu, Hélène je otkrila strast za pjesmom i napravila malo buke na društvenim mrežama svojim jazz obradama. Rođena Marokanka s 13 godina je preselila u Francusku. 1980-ih emigrirala je u Sjedinjene Američke Države, gdje je započela karijeru u modi, a potom i u dizajnu interijera. 2019. se vratila u Francusku. A upravo tu priču rođenu oproštajima i ponovnim okupljanjima ona priča u pjesmi s kojom se nada ići na Euroviziju, Paris Mon Amour; pjesma u kojoj evocira strastvene veze koje je vežu za francuski glavni grad.

Alvan & Ahez – Fulenn

(Tekst i glazba: Marine Lavigne, Alvan Morvan Rosius)

Izvodeći Fulenn, imamo Alvana (multiinstrumentalistički glazbenik specijaliziran za elektro) i Ahez (trio koji čine Marine, Sterenn D. i Sterenn L., 3 bretonska pjevača tradicionalnog naslijeđa, koji izvode suvremene priče pomiješane s mitovima svojih regija). Pjesma se bavi bretonskom legendom o mladoj ženi koja se emancipira od društvenih normi plešući noću okupanu svjetlom lomače.

Cyprien Zeni – Ma Famille

(Tekst i glazba: Cyprien Zeni, Stéphane Petrequi, Nicolas Lassus)

Podrijetlom s otoka Réunion,ovaj mladi pjevač ne skirva koliko je ponosan na svoje korijene. Unuk je poznatog pjevača Maximea Laopea. Njegova pjesma je izjava ljubavi njegovoj obitelji i korijenima.

Julia – Chut

(Tekst i glazba: Julia Fiquet, Alban Lico, Fabien Mettay, Anton Wick)

Mlada glazbenica koja je 2020. godine izdala svoj debitantski album, kojeg je za nju napisao njezin poznati mentor i Laurent Boutonnat. Sada Julie piše vlastiti materijal, uključujući ovu pjesmu, koja se poigrava s predrasudama koje ljudi mogu imati o mladim ženama njezine generacije.

Saam – Il Est Où?

(Tekst i glazba: Saam, NESS, Charles Boccara)

Stomatološki kirurg danju i umjetnik noću, Saam se oslanja na različite utjecaje kao što su velikani svih vremena poput Jacquesa Brela i Georgea Brassensa, do repera Niske i Nekfeua. Svoj debitantski EP objavio je 2021. godine, a ove godine se nada da će u Torino ponijeti pjesmu nade i iskrenosti.

Pauline Chagne – Nuit Pauline

(Tekst i glazba: Pauline Chagne, Antonin Tardy)

U svojoj pjesmi za Euroviziju, Nuit Pauline, umjetnica Pauline Chagne priča priču o noći u kojoj mlada žena sebe može vidjeti kao heroinu u vlastitom životu, sa svim preokretima i zaokretima koje to uključuje. Osim glazbe, pjevačica i autorica također je strastvena glumica, popela se na pozornicu u raznim mjuziklima, predstavama i kabareima.

Tko će naslijediti Barbaru Pravi i pokušati nadmašiti njezin uspjeh ostaje nam vidjeti 5. ožujka.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0 via Eurovoix.com
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Thormaster — 17. veljače 2022. u 21:25

    Alvan & Ahez i SOA mi odskaču! Bez obzira na rezultat obje odmah ulaze na moju playlistu!!

  2. sunflower — 17. veljače 2022. u 11:36

    Jako dobro, dosta pjesama mi se sviđa. Najviše Saam i Soa.

  3. Matija — 17. veljače 2022. u 10:28

    Vidim ove godine nitko nema namjeru pobijediti na Eurosongu. Za sad su mi favoriti Italija, Albanija i Španjolska, ovo ostalo prosječno, neću niti komentirati.

  4. YeahYeahFire — 17. veljače 2022. u 09:22

    @Manuella
    A po kom kriterijumu su pobednici..
    Mislim aj da su im pesme toliko dobre,ali baš i nisu hah

  5. Tristan — 17. veljače 2022. u 08:58

    SOA je za lijevu stranu tablice, pametno birajte Francuzi. 🙂

  6. Manuella — 16. veljače 2022. u 23:35

    I evo ih! Pobjednici Eurosonga 2022. godine su izbacili svoje uzdanice!

  7. ESC fan — 16. veljače 2022. u 22:10

    Najslabiji francuski nacionalni izbor od 2018. Najbolja opcija im je SOA, a i oni bi najvjerovatnije završili na desnoj strani tabele. Ja se stvarno pitam da li ijedna zemlja želi pobijediti ove godine. Jedino mi latvijska pjesma do sada daje neke naznake baš dobrog plasmana iako je mnogi podcjenjuju i hejtaju.

  8. Dalmatinac — 16. veljače 2022. u 21:05

    SOA, Saam, Joanna i Elia imaju pjesme koje imaju potencijal za vrhunski scenski nastup i za top 5 plasman na euroviziji.
    Meni najbolji nacionalni izbor ove godine.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?