ABBA se vraća s novim pjesmama

Podijeli na Facebook Twitter
Olle Lindeborg/AFP/Getty Images

Popularna švedska grupa ABBA, koja je 1974. s hitom Waterloo pobijedila na Eurosongu,  nakon čak 35 godina ponovno se odlučila okupiti u studiju i snimiti nove pjesme. Razlog tome objašnjen je još u travnju, kada je službeno potvrđeno kako će se ABBA pojaviti kao virtualni bend Abbatars u televizijskom specijalu u produkciji NBC-a i BBC-a.

Poznato je kako će grupa snimiti dvije pjesme, od kojih će jedna nositi naziv I Still Have Faith In You. Görel Hanser, menadžer benda, objavio je fotografije na kojima se vidi kako ABBA radi punom parom na novim pjesmama u studiju. Fotografije su dostupne na njihovoj službenoj Instagram stranici.

ABBA će u televizijskom specijalu, osim novih pjesama, izvoditi i svoje stare hitove. Posljednji put kada je grupa nastupala zajedno u javnosti bila je 1986. godina, stoga je ova novost mnogim obožavateljima dala nadu u njihovo fizičko i trajnije ponovno okupljanje. Izgleda kako grupa takvo nešto zasada još nema u planu, ali ta mogućnost svakako nije isključena.

Nakon svoje pobjede na Eurosongu 1974., ABBA je dosegla svjetsku slavu i prodala više od 400 milijuna glazbenih primjeraka.  Grupa je snimila čak osam studijskih albuma i preko 70 singlova, od kojih mnogi slove za evergreene, što je ujedno čini i jednom od najuspješnijih grupa svih vremena.

Slikovni rezultat za abba
GETTY IMAGES

Komentara 1

Odgovori