Aisel s “X My Heart” u Lisabonu, poslušajte ju

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook
Pripremila: Andrea Guša

Sutra u podne azerbajdžanska predstavnica Aisel predstaviti će pjesmu X My Heart s kojom će nastupiti na eurovizijskoj pozornici. Pjesmu potpisuju već dobro poznati producenti Grk Dimitris Kontopoulos i Šveđanka Sandra Bjurman.

Provjereni autori

Dimitris je zaslužan za mnoge eurovizijske hitove kao što su You Are The Only One, Shady Lady, This Is Love, Hold me i Shine, dok je Sandra zaslužna za pobjedničku pjesmu 2011. godine Running Scared, ali i za većinu dosadašnjih azerbajdžanskih pjesama na Eurosongu kao što su Skeletons, Drip Drop, When The Music Dies i Hour Of The Wolf. Za aranžman pjesme zaslužan je još i Tim Bran koji je producirao prošlogodišnju belgijsku pjesmu City Lights.

Za pjesmu Aisel je izjavila:

– X My Heart moja je najdraža pjesma još od prvog trenutka kada sam je čula. Melodija mi daje taj pozitivan, poticajući osjećaj dok je izvodim. Ima snagu koja me čini da uživam u svakoj sekundi unutar studija. Mogu osjetiti snažnu povezanost s riječima pjesme, jer mi je upravo vjerovanje u samu sebe pomoglo prebroditi teškoće u životu. To je poruka koju želim prenijeti svima: Ako vjeruješ u sebe, postat ćeš snažniji od topovskih kugla!“

Aiselinu pjesmu moći ćete čuti sutra, a do tad nam preostaje samo čekati.

[Ažurirano, 4. ožujka 2018., 00:21] Nekoliko sati prije službene objave pjesme, portal escapenews objavio je kako je pjesme X My Heart (X kao “cross”) procurila. Pjesmu možete poslušati na ovom linku.

Komentara 42

 1. Čini se da su se Azeri zadovoljili da sa pretplatom na S. Bjurman samo uđu u finale i ako uđu znaju da zbog dijaspore ne mogu biti zadnji i da im ne gine sredina tablice. Nekad su imali puno veće apetite i slali bolje pjesme. Ne mogu reći da je ovo loša pjesma, dapače, riječ je o jednoj sasvim korektnoj pop pjesmi, ali ništa više od toga. Sandra i Dmitris išli su baš školski, na sigurno, napisali su jednu ok pop pjesmu koja čak ima i solidnu melodiju, ali nema tu ništa posebno i jako fali začina…Da je ovakvu pjesmu poslala Slovenija ili Češka, otpali bi u polufinalu ko tamos, a ovako Azeri će vjerojatno opet u finale i tamo ZNA SE…SREDINA. Al vidjet ćemo još…

 2. @ivann
  Niste jedini, meni je pjesma od Azera u vrhu i na danas cili dan na ripitu skupa sa Finskom i Poljskom. 😂😂

 3. Btw zasto su ove zadnje dvije pjesme procurile dan-dva ranije od planiranog i to bas u kasnim satima?? I to od Azera i Belgije, zemlje koje se na profesionalan nacin brinu za nastup na eurosongu?! Ne bih volio da se nesto slicno dogodi sa ostalim zemljama, pogotovo ne sa Hrvatskom i Australijom !

 4. Pjesma mi je već viđeno, a i od autora sam očekivao malo divlju pjesmu aka Shady Lady. To su Azeri pa me ne bi čudilo da za top 10 bribeaju supervisora

 5. Belgija mi je nekako mistična i zanimljiva, a to sam i očekivao. Istina, nije najbolje, al uz pravi nastup vjerujem u novi top 10. Sretno Laura!!

 6. @crimson
  Mislim da smo jedini ovdje kojima je ova pjesma u top 3 hahaha 🙂
  ——-
  Sto se tice Belgije (ako je to ta pjesma) razocaran sam, ali ne previse jer sam i prije bio svjestan da Sennek izvodi bas taj neki poseban dosadnjikav tip pjesme sto mi se ne svida. Vjerojatno je u finalu, a tamo desni dio tablice jer ovo ne moze u top 10-15, nema sanse, bar meni (osim ako nestup bude poseban). Meni trenutno 22/30

 7. meni je ovo dobro… ništa sad spektakularno ali sasvim pristojno… usporedio bih ju sa Monsters iz Finske, jer je beat gotovo identičan, samo što je u finskoj pjesmi sa dodatnim zvukom naglašen taj gotovo identičan beat

 8. @lukaking
  Nisu se Azeri srozali, nego je konkurencija postala jaka. Oni i dalje imaju moderne pjesme, koje kupuju i prate te neke trendove.
  Ostale zemlje su puno vise pocele shvacati Eurosong ozbiljnije, pa konkurencija postaje jaca. Pa je samim time normalno da rezultati tih “jakih esc zemalja” budu nesto losiji od prijašnjih godina.

 9. jako dobra pjesma, finale sigurno. iako sam vise ocekivao od Azerbajdana, ali primjetio sam da se Azerbajdan srozao u zadnjih par godina… nije to onaj stari Azerbajdan. samo cekam prvo ispadanje u polufinalu

 10. NOVI TOP 29
  29.Češka 1/10
  28. Island 1/10
  27.Španjolska 1/10
  26.Malta 1/10
  25.Moldavija 2/10
  24.San Marino 2/10
  23.Bjelorusija 2/10
  22.Cipar 2/10
  21.Crna Gora 2/10
  20.Finska 2/10
  19.UK 3/10
  18.Albanija 3/10
  17.Italija 3/10
  16.Poljska 3/10
  15.Srbija 4/10
  14.Rumunjska 5/10
  13.Slovenija 6/10
  12.Danska 6/10
  11.Azerbajdzan 6/10
  10.Nizozemska 6/10
  9.Švicarska 7/10
  8.Armenija 7/10
  7.Latvija 7/10
  6.Njemačka 7/10
  5.Ukrajina 7/10
  4.Mađarska 7/10
  3.Estonija 8/10
  2.Grčka 8/10
  1.Francuska 9/10

 11. Ne mogu reći da je ovo loše, ulazi u uho i ima dobru melodiju i nešto fali. Svakako s obzirom na konkurenciju u finalu su sigurno, al dalje od Dihajinog plasmana nece.

 12. Sama po sebi je pjesma čisti prosjek. Azerbajdžan to obično nadoknadi dobro osmišljenim scenskim nastupom, ali s obzirom na tehničke mogućnosti koje će u Lisabonu biti na raspolaganju, ne znam koliko će im to ovaj put biti moguće.

 13. meni su bolji od Armenije, a mislim da je i samim Azerima to skriveni cilj – biti bolji od susjeda Armenaca 😀
  ulazi u finale, a ondje stopama prethodnice – desni dio tablice

 14. Ne ne ne ne i NE!
  Kirkorov treba prestati pisati pjesme za Euroviziju. Ja ne kontam zbog čega taj njegov tim svi zovu “Dreamteam” pjesme su svake godine užasne, staromodne i kopije nekih tamo starih pjesama. Ovo je jedan veliki let down od Azerbajđana. Nadam se da će ostati u polufinalu, za sad već znamo da će biti na zadnjem mjestu Armencima 😂pa se nadajmo da će tako biti i drugim državama.

 15. Ako nisu ispali u polufinalu 2014. godine kad su najviše zaslužili ispasti od svih godina u kojima sudjeluju, onda neće ni ove godine. I to definitivno neće sa švedskim autorom 😉 Ima tu raznih pjesama na koje me podsjeća ritam, no ovo sigurno odlazi u finale…

 16. Dobra pjesma, bit ce dovoljno za finale, zarazan refren. Ali, fali mi neki wow efekt. Ocekiva sam vise, tesko ce u top 10.

 17. Dio pjesme me vec podsjeca na neku pjesmu, ne znam koju… Okej pjesmica, nis’ posebno

 18. Pjesma je meni odlična (top 3, 3/29), sa izvrsnim nastupom kojeg uvijek imaju ovo moze lagano u top 10 🙂

Odgovori