Aleksandar Kostadinov napušta HRT

Podijeli na Facebook Twitter

Prošli tjedan odjeknula je hodnicima Hrvatske radiotelevizije vijest kako njihov dugogodišnji radijski i televizijski urednik napušta radno mjesto. Aleksandar Kostadinov, čovjek koji je dio hrvatske eurovizijske delegacije od njezinih samih samostalnih početaka, odlazi s nacionalne televizije i seli s obitelji u Belgiju. Razlog tome je velika poslovna ponuda koju je žena dobila u glavnom gradu Bruxellesu.

Kao urednik i voditelj, Kostadinov je  sudjelovao u najznačajnijim projektima Hrvatske radiotelevizije, osobito u Zabavnom programu, a za svoj je rad dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednjih je nekoliko godina bio i predsjednik Odbora za zabavu EBU-a (Europskog udruženja javnih televizija), a od 2001. godine šef hrvatske eurovizijske delegacije. Svoj posljednji eurovizijski angažman imao je prošle godine na Dječjem Eurosongu na Malti. Pošto se Hrvatska vraća na Eurosong, sada smo u iščekivanju odluke tko će postati novi šef delegacije.

Tridesetak godina provedenih na Hrvatskoj radioteleviziji uvijek će imati posebno mjesto u mojemu životu. Hvala svim kolegama s kojima sam surađivao – rekao je Kostadinov, čiju je izjavu novinarima dostavio HRT.

Ovim putem cijelo uredništvo Eurosong.hr-a zahvaljuje g. Kostadinovu na potpori i suradnji posljednjih 11 godina te mu želimo svu sreću u budućnosti.

Komentara 10

 1. Kada sam čula ovu vijest, dan mi je bio kao da je Nova godina + plaća + božičnica u jednom. 😀

 2. Hm, malo sam iznenadjena erupcijom negativnih komentara o Aleksandru Kostadinovom. Da, uistinu, za njegova doba se Eurosong u Hrvatskoj srozao na grane obicne provincijske fešte, no globalno gledano Kostadinov je mnogo ucinio za zabavni program na HTV-u. Samo lista projekata na kojima je radio – Sedma noc, Studio 10, prijenosi festivala, doceci Nove godine – mami uzdahe iz danasnje perspektive, kad se zabavni program svih regionalnih televizija, bilo drzavnih, bilo privatnih sveo na izbore najboljih talenata, Big Brother formate ili slicne televizijske emisije sa poluprivatnim sadrzajima. Bilo bi dobro sad da na njegovo mjesto, barem sto se Eurosonga tice, dodje neko iskusniji i pametniji, neko ko to voli raditi, zna i ima “mota”. Hrvatskoj treba celicna ruke jedne Ksenije Urlicic ili mastovitost i sarm jedne Barbare Kolar.

 3. Hvala Bogu otisao je, on je upropastio Hrvatsku na esc-u i ocito smanjio zainteresiranost Hrvata za esc jer je on jedan od onih koji biraju pjesme za esc i bira ih po svome ukusu koji je ocito drugaciji i poseban… Sad treba nekoga naci da ga zamijeni da bude kao slaavna “mama dore”

 4. ne vjerujem dok ne vidim. ko će ga naslijediti? držim fige za barbaru kolar, ona nam je jedini spas. u njoj vidim ambicioznu i simpatičnu ženu, koja bi nas mogla opet vinuti u esc visine.

 5. Jedan od glavnih parazita u državnom sistemu i politčki uhleb je igrom slučaja otišao, što ipak odaje vrlo gorak ukus u kontekstu beskonačno trulog društvada, koje nije imallo ni želje ni muda da ga makne , zbog svih neuspeha. Skoro za čega god se taj uhvatio propalo je ili nije postiglo naročiti uspeh.. …Šta reći ? …Hrvatskoj su se ovim potezom konačno i bar malo odškrinula vrata za potencijalno bolje plasmane i uspehe na escu (vreme će pokazati , jer ipak svi znamo da od gore može biti gori).
  Možda bi eventualno Ivan Horvat mogao da iskoristi svoje poznanstvo-prijateljhstvo sa Ackom , pa da ga ovaj burazersko stranački ili kako god ubaci u HRT. Onda bi bar znali da će se neko ozbiljnije pozabaviti izborom kandidata i samim pesmama za esc, te menjati retrogradnu politiku izbora ” hrvat i sklada i peva” … što je koncept iz 19 veka.

  srećno …

 6. Da da, nisam umišljao, ipak je istina :))))) Svi hrvatski eurovizijski fanovi – danas otvorite kakvu bocu šampanjca i nazdravite za moguću novu eru u relaciji HRT-Eurosong.

 7. Game game over Aco :))) Odoh se umiti, protrljati oči i opet provjeriti ovaj tekst, ne mogu vjerovati. nakon godina i godina bruke, sramote i neuspjeha na Eurosongu, konačno krećemo ispočetka i možemo se nečemu nadati od HRT-a.

Odgovori