Ana Kodra ipak za Albaniju, Dječji Eurosong 2018. u Minsku!

Podijeli na Facebook Twitter

Nakon raznih peripetija, objavljivanja predstavnice još početkom lipnja, odbacivanja tih navoda i organiziranja novog nacionalnog izbora, na kraju će za Albaniju ipak nastupiti Ana Kodra s pjesmom Mos ma prekni pemën (u prijevodu- Ne diraj moje drvo). Tako su ostale još samo tri države koje nisu predstavile svoju pjesmu- Armenija, Irska i domaćin Gruzija.

Kako bi se osigurala dugovječnost natjecanja, te kako bi države imale vremena se što bolje pripremiti za organizaciju samog natjecanja, EBU je odlučio ukinuti pravilo o pravu prvenstva organiziranja natjecanja zemlje pobjednice istog i odlučio već sada dodijeliti domaćinstvo Dječjeg Eurosonga 2018. glavnom gradu Bjelorusije, Minsku. Ovo će biti drugi puta za ovu zemlju da organizira DE-  prvi puta je to bilo 2010. godine, također u Minsku, gdje je pobijedio Vladimir Arzumanyan sa pjesmom Mama.

Komentara 2

  1. Dečji Eurosong je i poznat po tome što nije važilo pravilo da pobednik organizuje takmičenje sledeće godine.
    To su postepeno uveli tek poslednjih par godina i to ne kao obavezu nego opciono, više kao ponudu pobedniku, pa je tako npr. Italija odbila. Samo 5 puta od 2004. je pobednik bio i domaćin. Uglavnom smo domaćina za narednu godinu znali pre takmičenja u tekućoj godini.

  2. Ne sviđa mi se ovo pravilo da se unaprijed odredi domaćinstvo iduće godine… Ispada kao da se na taj način pobjedniku uskraćuje ta čast pobjede, mislim, gdje je gušt ako pobijediš i ne ugošćuješ iduće godine? …

Odgovori