Andora primila 107 pjesama!

Podijeli na Facebook Twitter

Skadatelji širom Europe su slali skladbe na adresu nacionalne televizije Andore.

64 pjesme su dostavljene bez prethodno odabranog pjevača za te pjesme, 15 pjevača se prijavilo na natjecanje bez poslane pjesme, a 28 pjevača je poslalo svoje pjesme koje će oni izvesti.

Pjesme su stigle iz gotovo cijele Europe, ali ipak, polovina svih ovih pjesama je iz Andore. 27 pjesama je pristiglo iz Španjolske, po 8 pjesama iz Francuske i Litve, 6 iz Švedske i po 4 iz Grčke i Malte. Pjesme su također pristigle i iz Velike Britanije, Izraela, Irske, Islanda i Belgije.

Ono što slijedi jeste odabir najbolja tri pjevača i tri pjesme koje će se naći na nacionalnom finalu Andore. Žiri će morati sjesti, preslušati i odlučiti se za najbolje 3 od 107 pristiglih pjesama! Kasnije, u siječnju, tri natjecatelja će se boriti za pobjedu na nacionalnom finalu, a o pobjedniku će odlučiti isključivo gledatelji i to putem SMSa.

Andora se nikako nije uspjela kvalificirati u finale Eurosonga otkako se natječu, od 2004. godine. Najbliži ulasku u finale su bili 2007. godine, a Gisela je 2008. godine uspjela osvojiti tek 15. mjesto u polufinalu s pjesmom “Casanova”.

Image and video hosting by TinyPic

Objavljeno u NekategoriziranoOznake

Odgovori