Andora se priprema za Eurosong 2009.

Podijeli na Facebook Twitter

RTVA je napravila promjene u načinu odabira predstavnika Andore na Eurosongu. Po prvi put ćemo gledati biranje predstavnika Andore preko nacionalnog finala.

RTVA će pozvati i skladatelje i pjevače da sudjeluju u natjecanju. Pjevači će morati poslati demo snimke od najviše tri pjesme, od kojih jedna mora biti na katalonskom jeziku. Skladateljima je također omogućeno da na natječaj mogu poslati više od jedne pjesme.

Pjevači i skladatelji će naknadno morati poslati i promotivne videe, te se tako predstaviti na nacionalnom finalu Andore. Javni natječaj će biti otvoren 24. listopada, a trajat će sve do 31. prosinca.

Specijalni žiri će odabrati tri najbolje pjesme, koje će se naći na nacionalnom finalu Andore, s tim da vrijedi pravilo kako jedan pjevač ne može imati više od 1 pjesme na nacionalnom finalu. O tome tko će predstavljati Andoru na Eurosongu u Rusiji, odlučit će isključivo gledatelji putem SMSa.

Andora još uvijek nije uspjela ući u finale Eurosonga. Najbliži tom cilju su bili 2007. godine kada su osvojili 12. mjesto u polufinalu. Ove godine, Gisela osvaja 16. mjesto u prvom polufinalu.

Objavljeno u NekategoriziranoOznake

Odgovori