Anna Odobescu za Moldaviju na Eurosongu 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
sputnik.md

Konačno smo saznali tko će predstavljati Moldaviju na ovogodišnjem izdanju Eurosonga u Tel Avivu. U glavnom gradu Moldavije Kišinjevu na moldavskom nacionalnom izboru O melodie pentru Europa kombinacijom glasova publike i žirija pobjedu je odnijela talentirana Anna Odobescu s pjesmom Stay. Anna je osvojila maksimalan broj bodova od žirija i drugo mjesto kod publike te je time osigurala svoju pozivnicu da nastupi na eurovizijskoj pozornici u svibnju. Drugo mjesto zbrojem glasova ove je godine pripalo Maximu Zavidii s pjesmom I Will Not Surrender, dok je treće mjesto osvojila pjesma Lies u izvedbi Diane Brescan. Da se pitalo samo publiku, pobjednik bi bio Maxim Zavida budući da je njemu televote dodijelio maksimalnih 12 bodova.

Izvođač -pjesma Žiri Televote Ukupno
1 Anna Odobescu – Stay  12 10 22
2 Maxim Zavidia – I Will Not Surrender  5 12 17
3 Diana Brescan – Lies  10 5 15
4 Vera Țurcanu – Cold 8 7 15
5 Limonique – Gravity  7 8 15
6 Tinna Gi – Virus  6 6 12
7 Marcela Scripcaru – Meteor 4 1 5
8 Aurel Chirtoacă – La cinema 3 2 5
9 Siaj – Olimp 2 3 5
10 Che MD – Sub Pămînt  1 4 5

 

Deset finalista

Podsjetimo se, nakon audicija održanih u siječnju moldavska televizija TRM otkazala je predviđeno polufinale i odlučila se za deset pjesama koje su dobile priliku nadmetati se u finalu za titulu moldavskog predstavnika.

Predstavnica rumunjske na ovogodišnjem Eurosongu Ester Peony nastupila je kao interval act predstavljajući svoju pjesmu On A Sunday. Prošlogodišnji predstavnici Moldavije DoReDos također su nastupili i užarili atmosferu.

Moldavija će se natjecati na Eurosongu tijekom druge polufinalne večeri 16. svibnja.

Komentara 16

 1. Mislim riječi pjesme … Prvih 20 koje naučiš kad počneš učit engleski. Kaj je ovo? Ona je stranica vrh, a Roka bodu za tekst. Naš barem deklinira.😎

 2. Hmmm.. još jedna pjesma koju se nagodinu neću ni sjećati..
  očito se Moldavci samo sa SunStrokeProjectom mogu izdvojiti..

 3. Ništa spektakularno ni naročito originalno, ali pored Portugala i Islanda i ovo mi dođe kao melem za uši.

 4. Haha… mačak mi počeo mijaukati a moji pas zavijati kad sam ovo pustio a meni od njenog glasa se nekako ježi kosa na glavi!

 5. Djeluje kao tipična baladica koja nema nikakve predispozicije za nešto puno na eurosongu. Priatojno i bolje od My Lucky Day, al vidit ćemo hoće li se istaknuti.
  5/10

 6. Moldavija 🇲🇩 odabrala najbolje što je mogla, ali je to daleko od značajnijeg rezultata na Eurosong-u

 7. Jao boze postajem alergican na tekstove na engleskom ove godine… 🤢

 8. Nisam pratio finale, ali i generalno me nije toliko zanimao ovaj izbor. Mislim da je Moldavija izabrala ono najbolje od ponuđenog 👐

Odgovori