“Arcade” najbolja pjesma i po mišljenju slušatelja ESCradija

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: eurosong.hr

U prethodnih deset dana najslušanija internetska radijska stanica koja pušta samo eurovizijsku glazbu i pjesme eurovizijskih zvijezda ESCradio organizirala je glasovanje za dodjelu svojih godišnjih nagrada.

Najviše glasova slušatelja u kategoriji najbolja pjesma dobila je ovogodišnja eurovizijska pobjednička pjesma Arcade nizozemskog predstavnika Duncana Laurenca, dok se na drugom mjestu našla skladba koja je ove godine osvojila najviše glasova na televotingu – Spirit In The Sky norveške grupe KEiiNO.

Slušatelja ESCradija nagradu za najbolju pjevačicu dodijelili su predstavnici Sjeverne Makedonije Tamari Todevskoj i to s preko 23 posto ukupnih glasova. Ovo je prvi put od 2006. godine, kako se dodjeljuje ova nagrada, da je otišla u ruke nekog makedonskog predstavnika. Na drugom mjestu našla se predstavnica Australije Kate Miller-Heidke, dok je ciparska predstavnica Tamta bila treća.

U muškoj kategoriji najviše glasova osvojio je Švicarac Luca Hänni i samim tim ponio nagradu za najboljeg muškog izvođača na ovogodišnjem Eurosongu. Odmah iza njega na drugom mjestu našao se trenutačni eurovizijski pobjednik Duncan, dok je brončano odličje osvojio Talijan Mahmood.

U kategoriji grupa sa skoro 50 posto glasova najboljom grupom Eurosonga 2019. proglašeni su norveški trio KEiiNO.

Što vi kažete na ove rezultate, za koga ste vi glasovali?

Komentara 5

  1. Meeh. Nije mi ni u top 15.
    Ono sto mi je čudno jest koliko esc fanovi pretjerano uzvisuju Tamtu koja je imala poprilično prosječan nastup i samo okej pjesmu.
    Nemojte me krivo shvatiti, meni je ona predraga i presimpatična, ali da je u top 3 zenskih izvođača… pa i ne.
    To mjesto zaslužuju Nevena, Jonida, pa čak i ona iz Keeinoa jer ima epic glascinu.

  2. Zna se ko je najbolji ❤️
    Drago mi je da je i Luca Hänni visoko.

Odgovori