Australija bira preko “Eurovision: Australia Decides”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: mastersgames.com.au

Po prvi put od svog debija 2015. godine, Australija neće birati interno! Danas ujutro prema našem vremenu, australska televizija SBS, produkcijska tvrtka Blink TV i grad Gold Coast objavili su planove za prvo izdanje natjecanja Eurovision: Australia Decides, koji će se održati u Gold Coast Convention and Exibition Centre 8. i 9. veljače. Shodno tome, SBS je objavio i natječaj za pjesme, čija pravila u cjelosti možete pročitati ovdje.

Prema pisanju The Courtier-Mail, Gold Coast dobio je pravo organizacije ispred nama mnogo poznatijih Sydneyja i Melbournea. Australski izbor za Eurosong 2019. nije prvo veliko događanje koje se odvija u ovom gradu, jer su se ovdje prethodno održalo Commonwealthske igre i TV Weeks Logics.

– Imamo velike planove kako Gold Coast učiniti centrom Eurosonga u veljači 2019, zato spremite likru i šljokice – bit će sjajan šou – izjavio je australski šef delegacije Paul Clarke.

Prijave do 4. studenog

Svaki australski autor ili oni s trajnom dozvolom boravka može se javiti na SBS-ov natječaj za pjesme, koji traje do nedjelje 4. studenog. Uvjeti za prijavu su:

 • da je pjesma originalna i neobjavljena do EAD;
 • da pjesma traje između 2:00 i 3:00 minute, te da joj je maksimalna veličina 10 MB;
 • da snimka sadrži sadrži vokale, bilo govorene ili pjevne;
 • da je na engleskom jeziku ili na jeziku australskih domorodaca (u tom slučaju, zainteresirani moraju podnijeti prijevod teksta na engleskom);
 • da izvođač ili autor nema člana obitelji koji je zaposlen na SBS-u ili u Blink TV-u.

Odabir pjesama

Nakon završetka prijava, sve pjesme će preslušati SBS-ov žiri u kojem će sjediti producenti natjecanja. Nakon prvog kruga, žiri će izabrati 20 pjesama, koje će ući u daljnje razmatranje, a u konačnici će za EAD biti odabrano deset pjesama. SBS će obavijestiti sve autore o tome je li njihova pjesma ušla u daljnji krug ili ne.

Australski predstavnik bit će izabran kombinacijom glasova publike i žirija. Proba za žiri održat će se 8. veljače, na njoj će moći biti prisutna i publika, no neće biti emitirana. Live natjecanje, koje će voditi Myf WarhurstJoel Creasey, bit će održano 9. veljače, kada ćemo i saznati tko će otputovati u Tel Aviv.

Komentara 10

 1. Uvek mogu prijatno da iznenade, nekada više, nekada manje. Međutim, mislim da su propustili svojih ” 5 minuta ” šanse da pobede samim pojavljivanjem na escu. Takvu pažnju i posebnu privilegiju nije imala ni jedna druga zemlja sa prostora Evrope.

 2. Ja ne znam tko bi nas uopce mogao predstavljati od pjevača da valja, a od kompozitora jos manje.Odgovorno tvrdim da nema nijednog talentiranog kompozitora kod nas.Zanima me kako bi Dora izgledala jer bi tako ESC ipak dobio na važnosti kod domaće publike i ne bi bilo vise komentara da predstavnika ne bira narod, ali ne znam između čega možemo uopće birati.Zašto trošiti pare na natjecanje kad bi se mogle potrošiti na nastup.

 3. @croeurofan Ne znam nista hahaha ja mislim da Dore nece biti,ako vec budu birali,tako bih volio da u Tel Aviv ode Kedžo.Ako vec bude Maja posto ju svi spominju i uzdizu,nadam se da nece bit pjesma na Engleskom jer smo u TLZP vidili da joj to nije jaca strana hahaha,a bome joj ni balade ne pasu,ima Jednu noc,nadam se i jedinu baladu haahhaha

 4. Prije svega drago mi je što učestvuju, a što se tiče izbora mislim da je to odlična ideja, a ujedno će i sama evrovizijska sezona biti zanimljivija.

 5. Zanimljivo. A HRT ako misli organizirati Doru neka se trgne i konačno otvori javni natječaj ili barem potvrdi da će Dore biti. U protivnom ćemo gledati isti scenarij kao i ove godine.

 6. Australija želi pobjedu! Vidi se da su žalosni zbog tek 20.mjesta ove godine. Sve u svemu, biti će zanimljivo gledati nacionalni izbor rano ujutro!

Odgovori