Austrija: Ime predstavnika do kraja tjedna

Podijeli na Facebook Twitter

Priredila: Marija Antolić

Kako nam se približava svibanj, iz dana u dan dolazi sve više vijesti iz zemalja sudionica ovogodišnjeg Eurosonga. Nove informacije o izboru svojeg predstavnika stižu nam iz Austrije. Naime, austrijska državna televizija ORF objavila je kako će ovaj tjedan interno biti izabran njihov predstavnik na nadolazećem Eurosongu. Na takav način odabira ponovno su se odlučili ohrabreni uspjesima Austrije na Eurosongu u protekle dvije godine.

– Dvaput smo dospjeli u finale nakon internog izbora, navode, što nam daje naslutiti da je takav način uspješan za nas. 

U sam izbor ponovno je uključen Eberhard Forcher, poznati austrijski radijski voditelj sa dvogodišnjim iskustvom odabira nacionalnog predstavnika; sudjelovao je, naime, u izboru Nathana Trenta i Cesara Sampsona, 2017.,odnosno 2018. godine. Kako doznaju mediji, u užem krugu nalaze se tri predstavnika od kojih će jedan braniti austrijske boje na pozornici u Tel Avivu, a jedna od mogućnosti koju Austrijanci razmatraju je i slanje dueta na nadolazeći Eurosnog. Uz duet, ne isključuje se mogućnost slanja energične balade kojom bi ponovno pokušali osvojiti glasove čitave Europe i Australije.

Da podsjetimo, prošle je godine Austrija ostvarila treći najbolji rezultat u svojoj povijesti sudjelovanja na ovome natjecanju završivši na trećem mjestu u finalu. Austrijski predstavnik u Lisabonu tada je bio Cesar Sampson s pjesmom Nobody But You.

 

Komentara 2

  1. Ispravak netocnog navoda – treci najbolji rezultat ikada za Austriju, s obzirom da su pobijedili dvaput!

Odgovori