Azerbajdžan: Aisel putuje u Lisabon

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook

Prije nekoliko trenutaka azerbajdžanska televizija Ictimai TV objavila je kako će ih na Eurosongu 2018. u portugalskom Lisabonu predstavljati jazz pjevačica Aysel Mammadova, koja djeluje pod umjetničkim imenom AISEL. Kako je ITV inače dosta štur prilikom objave službenih informacija, zna se samo da su u zadnje vrijeme preslušavali mlade, neafirmirane glazbenike, a naposlijetku je izbor pao na ovu 28-godišnjakinju iz Bakua.

Rođena u obitelji glazbenika, Aisel je počela nastupati odmalena. Završila je jazz akademiju u Bakuu (kao i njezina prethodnica DiHaj), svira klavir, sklada i producira svoje pjesme, te je već nastupila na brojnim festivalima širom Europe. Inače, prije koji mjesec nastupala je na poznatom azerbajdžanskom festivalu Žara Fest, na kojem su nastupali i brojne eurovizijske zvijezde kao Dima Bilan, Svetlana Loboda, Ani Lorak i ost. Također, aktivna je članica azerbajdžanskog društva za zaštitu životinja i velika ljubiteljica pasa.

S obzirom na šture informacije oko Aisel, za pretpostaviti je kako će njezina pjesma za Lisabon biti objavljena u ožujku, pred kraj roka za objavu pjesama.

Komentara 5

Odgovori