BBC traži pjesme za Eurosong 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Andres Putting (EBU)

Još jedna zemlja potvrdila je svoje planove za nadolazeći Eurosong. Danas ujutro britanska televizija BBC objavila je natječaj za pjesme koje će biti na nadolazećem, četvrtom izdanju izbora Eurovision: You Decide. Razdoblje za prijave traje do 26. listopada, a sve što je potrebno jest poslati naziv pjesme i imena skladatelja na adresu BBCEurovisionSubmissions@bbc.co.uk. U roku od 72 sata, zainteresirani natjecatelji će od BBC-ja dobiti internetsku adresu preko koje će moći poslati MP3 verziju svoje pjesme.

Novi konzultant BBC-ja za natjecanje

Kao i prethodnih godina, pjesme će biti izabrane s dvije različite strane. S jedne strane, skraćeni popis pjesama, većinom od amaterskih skladatelja, dobit će članovi britanskog ogranka kluba obožavatelja Eurosonga (OGAE). S druge strane, BBC je za glazbenog konzultanta angažirao Greiga Wattsa, koji će koristiti svoje veze u glazbenoj industriji kako bi od renomiranijih skladatelja ishodio pjesme.

– Eurosong raste svake godine sve više, i sve je uzbudljiviji svake godine, i siguran sam da će Izrael organizirati još jedno sjajno izdanje natjecanja. Sretan sam što sam ove godine uključen u izbor UK-a; ovo je uistinu san koji se ostvario, i jedva čekam raditi s ekipom kako bi našli najbolju moguću pjesmu i rezultat za UK, kao što to radimo na međunarodnoj glazbenoj sceni. Nema garantirane skladateljske formule za Eurosong jer svake godine pobjeđuju različiti žanrovi. Tražim melodične pjesme s utjecajem kako na arenu, tako i na televiziju. Pjesme koje vas odmah osvoje i ne izlaze iz glave – rekao je Watts za BBC.

Pravila za pjesme

BBC je postavio uvjete za pjesme koje će biti u izboru, a to su:

 • da pjesma mora biti u skladu s EBU-ovim natjecateljskim pravilima;
 • da ne traje dulje od 3:00 minute;
 • da pjesma nije objavljena prije 1. rujna 2018., te da nigdje službeno nije objavljena na bilo kojem mediju (radio, TV, internet);
 • da ne sadrži sample ili da nije obrada druge pjesme;
 • da skladatelji prijave samo jednu pjesmu;
 • da se na natječaj ne smiju prijaviti zaposlenici BBC-ja i EBU-a, kao ni njihova rodbina;
 • da daju pravo BBC-ju da promijeni izvođača ukoliko nisu zadovoljni s onima koji izvode demo-snimku;
 • da daju pravo BBC-ju na otkazivanje natjecanja ili izmjenu uvjeta ukoliko se ispostave nepravilnosti.

Informacije o samom natjecanju, kao što su voditelji i datum, bit će objavljeni naknadno.

Komentara 5

 1. Iskreno nemam očekivanja. Iz godine u godinu nadam se da će poslati nešto dobro i uvijek se razočaram (iznimka je Lucie Jones, ona je bila izvrsna)

 2. Ja bi toliko volio da britanci pobijede, ali ako im prosle godine nisu dali vise od 15og mjesta svaka nada pada u vodu. Jer Lucie je zaista zasluzila top5!

 3. Očekujem Asandu ponovo na takmičenju sa još luđom i boljom pjesmom. Još uvijek ne mogu da prežalim što nije otišla u Lisabon.

Odgovori