BiH gotovo sigurno propušta i lisabonski Eurosong

Podijeli na Facebook Twitter

Predstavnike Bosne i Hercegovine, kako sada stvari stoje, nećemo gledati niti na 63. natjecanju za najbolju pjesmu Europe, a koje će se u svibnju 2018. održati u glavnom gradu Portugala. Problemi s financiranjem rada državne televizije – BHRT-a, i dalje postoje, a po svemu sudeći, unatoč silnoj želji čelnih ljudi te kuće da se BiH vrati na Eurosong od toga zasad nema ništa.

Ipak, problem s prikupljanjem televizijske prisojbe djelimično je riješen odlukom da se ona, umjesto uz telefonske, počne naplaćivati uz račune za električnu energiju, no kako je ta odluka donesena tek prije otprilike mjesec dana to je, čini se, prekasno za financijsku rekonstrukciju u nacionalnoj televiziji BiH.

Treba nam određeno vrijeme da konsolidiramo naše financije i uradimo planove kako platiti naša dugovanja. Zbog toga mislim da nije realno vidjeti BiH na Euroviziji 2018. Ipak, za konačnu odluku morat ćemo sačekati 15. rujna ove godine koji je krajnji rok za prijavu – izjavila je za Eurovisionary šefica bh. delegacije, Lejla A. Babović, inače šefica odjela za međunarodnu suradnju BHRT-a.

Ne bude li, dakle, nekih iznenadnih promjena (poput one kada je eurovizijski nastup BiH 2016. godine financiran kao privatni projekt), BiH će propustiti i u Eurosong u Lisabonu. No, ipak, svjetlo na kraju eurovizijskog tunela, čini se, postoji, a BiH mu je sve bliže.

Komentara 11

  1. Ne znam koliko vam taj sam članak o produljenju liste drži vodu, nema neke druge potvrde o tome. Ja sam upravo poslao mail HRT-u u vezi Djecjeg Eurosonga, odgovor proslijedim sutra, iako mozemo ocekivat da ce to bit onaj standard.

  2. Nadam se skorašnjem povratku BiH jer imaju odlične pjesme…sad ne vezano za Bosnu, istražujem neke novije stvari s Europskog kontinenta i naletio na Helenu Paparizou i njezin Haide, maje ti drage pa odlična pjesma, poslušajte Gulsen – Bangir Bangir, ovo mi fali na Eurosongu…Loboda ima novu stvar koja zvuči močno. Slušam Paradinhu (jer ne mogu smislit Despacito) i kontam zašto Portugalci ne rade takve stvari…toliko potencijala

  3. Bosna je najbolja eurovizijska nacija iz bivšeg SFRJ-a. Što drugo reći nego da je šteta što skoro svaki eurosong sad propuštaju.

  4. @escfan vidio sam na srpskom portalu ESC Serbia, u članku “Ukrajinski izbor 25. avgusta. Šta Španiji smeta kod Dječje Evrovizije ?”, u tom članku ima dio koji govori o proširenju liste…

  5. LISTA ZA JESC 2017, CE NAJVJEROJATNIJE BITI PROSIRENA, ali ce jedna drzava ( IZRAEL, BUGARSKA ili HRVATSKA ) morat odustati jer je maksimalan broj ucesnika 18 ( a trenutno je prijavljeno 16 )…

  6. Znaci rok za Portugal je do 15.9., nadam se da ce HRT potvrditi sudjelovanje na vrijeme, da ne bude kao s Dječjim 😒

Odgovori