Britanci mijenjaju format nacionalnog izbora za 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
Huffington Post

Prije nekoliko trenutaka britanska televizija BBC objavila je kako će njihov izbor Eurovision: You Decide doživjeti velike promjene u formatu za 2019. Iako sam datum još nije poznat (najavljena je veljača), natjecanje će se održati u bankarskom kompleksu MediaCity UKSalfordu, a kao i ove godine, program će voditi Mel Giedroyc i britanski zet, pobjednik Eurosonga 2015. Måns Zelmerlöw.

Od stotinjak pjesama pristiglih na natječaj, u Eurovision: You Decide 2019 slušat ćemo samo tri pjesme u izvedbi šestero izvođača. Svaka od te tri pjesme bit će izvedena u dva različita aranžmana, a u tri runde tzv. sing-offa bit će odabrane najbolje verzije te pjesme.

– Ove godine tri pjesme, predstavljene UK-u, bit će odabrane uz pomoć međunarodnog žirija. Naš uzbudljivi “euro-verzijski” format dat će fanovima šansku da usporede i vide tri fantastične pjesme u svježem, novom načinu, i da daju UK-u izvođača koji zaslužuje predstavljati našu zastavu u Tel Avivu u svibnju – izjavio je producent EYD-a Mel Balac.

– Zaboravite na sing-off, iduća je godina sve o sing-offu u kojem ćemo spojiti sjajnog pjevača sa sjajnom pjesmom, onom koja će nas napokon dovesti na desnu stranu liderske tablice. Možda napuštamo Europsku uniju, ali smo odlučni još jednom pobijediti Eurosong jednog dana! – optimistično je najavila Kate Phillips s BBC-ja.

Kao i dosad, pjesme će biti premijerno puštene u emisiji Kena Brucea na BBC Radio 2. Datum je još uvijek nepoznat.

Komentara 4

  1. Ne sviđa mi se format. Realno sličnim se formatom koristila Njemačka 2017. i Hrvatska 2011. (u finalu), a svi znamo kako su obje prošle. A i činjenica da im je stiglo samo stotinjak pjesama (a najjača su glazbena scena u Europi), govori koliko su zainteresirani za Eurosong.

  2. Sviđa mi se ovo, Njemačka je prošle godine imala takav format
    Levinina verzija Wildfire mi je bila najbolja

Odgovori