Bugalho: 43 zemlje na Eurosongu 2018.

Podijeli na Facebook Twitter
Mondotravel.hr

Današnje izdanje RTP-ove emisije A voz do cidadão bila je rezervirana za razgovor o organizaciji Eurosonga 2018. u kojoj su gostovali šefica portugalske eurovizijske delegacije i zamjenica izvršnog producenta Carla Bugalho i glavni ravnatelj Gonçalo Reis. A u današnjem izdanju otkriveno je da su za Eurosong 2018. prijavljene 43 zemlje, čime bi se izjednačio rekord iz 2008. i 2011. godine, no uzimajući u obzir iskustva iz 2016. i 2017. godine, na konačnu brojku sudionika čekat ćemo do travnja 2018.

Kako trenutno stvari stoje, a i kako smo izvještavali prije, organizacija Eurosonga 2018. koštat će nešto manje od 20 milijuna eura, a glavni ravnatelj RTP-a izjavio je kako će natjecanje biti korišteno kao važna prilika da pokažu suvremeni Portugal koji je otvoren prema svijetu, kulturu raznolikosti, tolerancije i pozitivnosti. Također, prema njegovim riječima, Eurosong će biti mobilizacijski projekt za sve kreativne industrije kako bi Lisabon i Portugal izgradili ugled na međunarodnoj sceni.

Iako još uvijek nije poznato tko će sve sponzorirati ovogodišnji Eurosong, jedna suradnja je već dogovorena i to sa Portugalskom turističkom zajednicom. Razlog – snimanje razglednica prije nastupa izvođača. Na sveukupno 43 lokacije po cijelom Portugalu doputovat će natjecatelji Eurosonga 2018. kako bi snimili svoju razglednicu pred nastup, što podsjeća na koncept razglednica iz 2015. godine.

Prema tvrdnjama organizatora, natječaj za prijavu za volontere započet će u siječnju, a dva glavna uvjeta su znanje više stranih jezika i dostupnost tijekom eurovizijskog razdoblja. Sama pozornica će sa svojom izgradnjom početi 1. travnja.

Podsjetimo, Eurosong 2018. će se održati od 8. do 12. svibnja, dok bi se delegacije i novinari u Lisabonu trebali početi okupljati 28. travnja.

Komentara 11

 1. Slažem se da je Portugal vrlo lijepa zemlja, ali po meni je logično da se razglednice snimaju u zemlji iz koje natjecatelj dolazi.

 2. Meni je sasvim normalna stvar da razglednice budu iz Portugala. Pa zašto oni ne bi na taj način profitirali od Eurosonga? Dapače to je jedan od ciljeva organizacije, pogotovo za jednu turistički receptivnu zemlju kao što je Portugal. Ovo mi sve miriše na odličan Eurosong.

 3. Ne sviđa mi se ideja s razglednicama. Mislim da se tom rješenju pribjeglo kako bi se prištedjelo (i sami su najavili da će ovo biti među najjeftinijim izdanjima Eurosonga). Ajde nisu ni te razglednice tako bitne. Nadam se dobrim pjesmama i organizaciji.

 4. @escfan
  “Na sveukupno 43 lokacije po cijelom Portugalu doputovat će natjecatelji Eurosonga 2018. kako bi snimili svoju razglednicu pred nastup”.

 5. Za sve ove godine samo nekoliko puta su razglednice snimane u zemljama ucesnicima, a vecinom u zemlji domacinu, tako da nema nikakve frke oko toga.
  Nisam ljubitelj ispraznih turistickih razglednica poput onih u Turskoj i Grckoj 2004. i 2006, ali isto tako potpuno je nebitno gde ih snimaju sve dok su zanimljive i orginalne.
  Koja korist od toga sto su Norvezani 2010. snimali u zemljama ucesnicima kad su razglednice bile dosadne i niskobudzetne. Ideja je bitnija od mesta snimanja.

 6. Sasvim je logično da će snimati Portugal na razglednicama. Šveđani su apsolutno nebitni u ovoj priči.

 7. @bulbasaur ni meni se ne sviđa to što će se razglednice snimati u Portugalu. Već bi bilo pravo vrijeme da neki naš izvođač pokaže malo Split ili Dubrovnik… ove godine Žak je predstavio Zagreb na jako lijep način. A to Portugal radi, kako i kaže @escfan, da poveća broj turista…

 8. Malo glupo što će svaka država snimati razglednicu Portugala! Natjecatelji u razglednicama trebaju pokazati ljepote svoje zemlje, a ne se prodat portugalu!

 9. Lijepo je vidjeti da broj zemalja neće opadati, jer i 2016. i 2017. godine smo praktički imali 43 zemlje, samo što je u svakoj godini po jedna bila diskvalificirana 🙂

Odgovori