Bugarska 2018.: Otvoren javni natječaj

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Baš kao što je to činila prethodnih godina, bugarska nacionalna televizija BNT i ovaj put će interno odabrati svog predstavnika za Eurosong 2018.

Kako piše na sajtu bgsong.eu, BNT za lisabonski Eurosong traži delikatni miks dobrog interpretatora, interesantnog vokala, prave pjesme i atraktivne vizualne prezentacije.

– Još jednom smo u potrazi za karizmatičnim izvođačem, zanimljivom pjesmom i efektnim scenskim nastupom. Željeli bismo da surađujemo s najboljim profesionalcima, kako bismo još jednom dokazali da je Bugarska dostojni dio glazbenog pejzaža u Europi. S ovakvim pristupom mi smo postigli dobre rezultate u posljednje dvije godine – drugo mjesto Kristiana Kostova i četvrto mjesto Poli Genove – isaknula je bugarska šefica delegacije Joana Levieva-Sawyer.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti do 20. prosinca putem e-maila eurovision2018@bnt.bg, a pozivani su to učiniti izdavačke glazbene kuće ili profesionalni timovi koji trebaju prijaviti detaljan koncept u vezi s izvođačem, pjesmom, konceptom pozornice i nacrtom proračuna koji uključuje dio troškova koji je diskografska kuća ili tim spreman izvdojiti. Detaljnija pravila javnog natječaja i bugarskog sudjelovanja na predstojećem Eurosongu mogu se pronaći ovdje.

Komentara 1

Odgovori