Bugarska: Šest izvođača u konkurenciji za Eurosong 2017.

Podijeli na Facebook Twitter

Za razliku od nekih televizija koje sve drže u tajnosti, bugarska televizija BNT preko svoj profila na Twitteru svako toliko obavještava ljude što se događa u njihovom taboru. Tako je noćas objavila detalje vezane za izvođača i pjesmu koji će ih predstavljati u Kijevu.

Od svih pristiglih prijava, popis je skraćen na šest imena (tri pjevačice i tri pjevača). Također, objavili su i riječi koje se najčešće nalaze u njihovim nazivima:

Kako su opisane te pjesme? Osim što za svih piše da su u skladu s trenutnim glazbenim trendovima, BNT je za sve opisao u detalje kako zvuče:

  1. moderna, party, r’n’b, jaki ritam, klupska
  2. bajkovita, visoki vokali, eurovizijski stil, s promjenom tonaliteta, mid-tempo
  3. moderna, mračna, pop-balada, sa snažnim tekstom punim značenja
  4. rock povezan s tradicionalnom glazbom
  5. moderna, mid-tempo, snažnog ritma i još snažnijeg refrena
  6. plesna, osjećaj ljeta, partyuptempo

Svi projekti sadrže i vrlo detaljne opise koncepta pozornice tijekom nastupa, upotrebe LED-ekrana, snimanje promotivnih videa i sl. Svih šest pjesama sad idu pred BNT-ov žiri, a ocjenjivanje će ići u dvije faze. Prva faza sastoji se od toga da će panelisti preslušati svaku pjesmu posebno i ocijeniti ih, te napisati koja je bila njihova prva reakcija na njih. Također, moraju ih rangirati i prema kriteriju o jedinstvenosti nastupa. Druga faza (nakon jedne pauze od nekoliko minuta)  sastojat će se od puštanja svih pjesama zaredom, nakon čega će panelisti ocjenjivati pjesme prema trenutnom stanju i prema potencijalu za napredak.

Iako BNT nije objavio imena izvođača koji su trenutno na ovom skraćenom popisu, nagađa se kako je jedna od prijavljenih 18-godišnja Geri-Nikol, trenutno jedna od najpoznatijih mladih pjevača.

Bugarska 2017. – forum

Komentara 1

Odgovori