Céline Dion: Osjećala sam se kao trkaći konj

Podijeli na Facebook Twitter
FashionNetwork.com

Svjetska glazbena diva Kanađanka Céline Dion ovih dana slavila je svoj pedeseti rođendan, a krajem ovog mjeseca navršit će se točno 30 godina od njene pobjede na Eurosongu 1988. Ona je tada u irskom Dublinu za Švicarsku pjevala Ne partez pas sans moi.

Zanimljivo je spomenuti da je Dion pobijedila u vrlo neizvjesnoj završnici. Naime, jedno javljanje prije kraja, Ujedinjeno Kraljevstvo je imalo pet bodova prednosti nad Švicarskom (131:136). Sve je u tom trenutku bilo u rukama Jugoslavije, točnije TV centra Ljubljana. Nakon što je glas iz Jugoslavije izgovorio „Switzerland – six points!“, u dvorani se začuo žamor. Švicarska je time preuzela vodstvo, (137:136), ali činilo se da nema šanse da Jugoslavija ne da niti jedan bod Ujedinjenom Kraljevstvu. To mišljenje očito je dijelila i sama Céline koja nije mogla skriti razočarenje nakon što je u zadnjem javljanju dobila „samo“ šest bodova. S druge pak strane, nenadmašni Terry Wogan nije mogao prikriti zadovoljstvo ovom odlukom iz Ljubljane. Ipak, u glasu mu se osjetila zabrinutost kada je 10-ka otišla Norveškoj, što je izazvalo burnu reakciju publike, u pozitivnom smislu. Dvanaestica je, na koncu, sjela na račun Francuske i tako odvela Eurosong u Švicarsku.

Nakon ovog uspjeha, Céline je svoju prvu pjesmu na engleskom jeziku Where Does My Heart Beat Now otpjevala upravo na Eurosongu 1989. održanom u Švicarskom Lausanneu.

Britanski Metro prisjeća se pjevačicinog nastupa na Eurosongu uz komentar kako joj je on pomogao da pokrene svoju internacionalnu karijeru te kako su pjesme Ne partez pas sans moi Where Does My Heart Beat Now postali veliki hitovi u Europi, a da je pjevačica tri godine poslije pobjede dostigla svoj prvi Top 10 na UK glazbenim ljestvicama s pjesmom Beauty and The Beast.

Metro podsjeća i da je Céline 2013. godine u razgovoru sa novinarom Jonathanom Rossom istaknula kako kada se osvrne na taj nastup nije najsretnija kako je izgledala te da se osjećala kao trkaći konj i da se njen muž kladio na nju: “Osjećala sam se kao trkaći konj i izgledala sam kao trkaći konj”, rekla je pjevačica tada.

Bilo kako bilo, Céline Dion bit će i ostati jedna od najvećih glazbenih imena Eurosonga, dok se pjesma Ne partez pas sans moi na proslavi 50 godina festivala našla u užem izboru od 14 pjesama u odabiru najbolje pjesme natjecanja.

Komentara 5

Odgovori