Česi nastupaju i 2017.

Podijeli na Facebook Twitter

Lijepa vijest danas je stigla iz Praga. Naime, češka televizija ČT potvrdila je nastup na Eurosongu 2017., te je odmah započela pripreme za svibanj! Kao i za 2015. i 2016. godinu, predstavnik ili predstavnica ove srednjoeuropske zemlje bit će izabran internim putem.

– Veoma sam ponosan što smo opet dobili mogućnost predstaviti Češku na jednom od najvećih natjecanja na svijetu. Naš prioritet je konstantno poboljšati kvalitetu, i izborom pjesme i izvođača, i u prezentaciji samog događanja – izjavio je za ČT šef delegacije Jan Bors.

Zainteresirani autori mogu poslati svoje pjesme na esc2017@ceskatelevize.cz do 30. studenog. Potom će specijalna komisija, sastavljena od predstavnika ČT-a i glazbenih stručnjaka, preslušati sve demo-verzije i izabrati onu za koju misle da ima najveći potencijal. Nakon odabira pjesme, ČT će izabrati izvođača koji će tu pjesmu izvesti u Kijevu. Osnovna pravila su da pjesma mora biti duga tri minute, da autori u prijavi pošalju note i tekst, i da ju nitko nije objavio prije 1. rujna 2016. godine.

– Pronaći pjesmu koja je u skladu s trenutnim glazbenih trendovima i kvalitetama i koja će se istaknuti u žestokoj eurovizijskoj konkurenciji, je teško. Čak je i češkim pjevačima normalno da surađuju sa stranim skladateljima. Uvjeren sam da širokim otvorenim natječajem za pjesme možemo postići visoku kvalitetu – izjavio je kreativni producent projekta Jan Potměšil.

Nakon četiri ispadanja u polufinalima i petogodišnje pauze, Češka je ove godine u Stockholmu ostvarila svoje prvo finale. Svojom jednostavnom izvedbom I Stand Gabriela Gunčíková osvojila je 25. mjesto, a njezin nastup u finalu pratilo je čak 2 milijuna stanovnika.

Češka 2017. – forum

Komentara 1

Odgovori