Česi produžili prijave, malteški X Factor ima mentore

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Andres Putting

Vrućine drmaju Europom, no ni ove saharske temperature ne zaustavljaju planove nekih televizija oko nastupa na Eurosongu 2020. Što ima novoga u Češkoj i Malti, saznajte u nastavku.


ČEŠKA: Prijave produžene do kraja srpnja

Češka televizija ČT sprema se za prvi češki televizijski izbor za Eurosong nakon 2008. Još dok su njihovi ovogodišnji predstavnici iz grupe Lake Malawi radili na revampu pjesme, delegacija na čelu s Janom Borsom rezervirala je dvoranu Forum Karlín za 25. siječnja 2020. Iako je prvotni krajnji rok za prijavu bio 30. lipnja, ČT je odlučio produžiti prijave, pa tako svi zainteresirani mogu poslati svoje pjesme do 31. srpnja.

Uvjeti za pjesmu su:

  • da mora trajati najviše 3:00 minute;
  • da ju izvodi pjevač s češkim državljanstvom;
  • i da nije objavljena nigdje prije 25. siječnja 2020.

Tko će pokušati osigurati treće uzastopno češko finale, saznat ćemo u siječnju, a dotad uživajmo u njihovoj ovogodišnjoj uzdanici.


MALTA: Potvrđeni suci i voditelj druge sezone XFM

Još jedna zemlja koja se sprema za jesen jest i Malta, čija je televizija TVM jučer završila s audicijama za drugu sezonu šoua X Factor Malta. Format se pokazao izvrsnim u vidu broja gledatelja, stoga je TMV odlučio zadržati istu ekipu. Tako će Ben Camille, kojeg pamtimo kao voditelja Dječjeg Eurosonga 2016. i malteškog spokepersona na ovogodišnjem Eurosongu, ponovno preuzeti voditeljsku palicu, a izvođače će kroz šou mentorirati:

  • producent Howard Keith Debono;
  • pjevačica Alexandra Alden;
  • gitarist Ray Merciera;
  • i pjevačica i dvaput malteška predstavnica na Eurosongu Ira Losco.

Sada slijedi snimanje faze natjecanja zvano bootcamp, a emitiranje će započeti najesen. U ovom trenutku još nije potvrđeno hoće li pobjednik druge sezone XFM-a ići na Eurosong, no uzimajući u obzir kako je pobjednica prve sezone Michela ove godine ušla u finale i osvojila 14. mjesto, velika je vjerojatnost kako će njezin nasljednik otputovati u Nizozemsku iduće godine.

Komentara 1

Odgovori