Češka: Velika zainteresiranost za 2017.

Podijeli na Facebook Twitter

S jučerašnjim danom završilo je razdoblje slanja pjesama češkoj televiziji ČT. Sudeći prema broju pristiglih pjesama, čini se da su Česi dosta ohrabreni ulaskom u finale Gabriele Gunčíkove! Naime, češki šef eurovizijske delegacije Jan Frost Bors objavio je na svom profilu na Twitteru da je pristiglo više of 300-tinjak pjesama.

Sada je na redu preslušavanje pjesama, a Češka će svog izvođača i pjesmu predstaviti pred kraj roka za slanje pjesama. U međuvremenu, portal ESCportal.cz već jedno vrijeme održava anketu u kojoj češki i strani eurovizijski fanovi biraju koga bi htjeli vidjeti na Eurosongu 2017. u Kijevu. Trenutno najveći broj bodova u anketi ima pjevačica Lenny, čija je majka jedna od slavnih čeških pjevačica Lenka Filipová. Zanimljivo, Lenka je 1988. godine bila izabrana da predstavlja Švicarsku na Eurosongu, no tadašnje čehoslovačke vlasti su joj to zabranile. Umjesto nje  organiziran je nacionalni izbor, gdje je Kanađanka Céline Dion, koja će na koncu pobijediti na Eurosongu 1988. s bodom prednosti pred britanskim predstavnikom.

Ova anketa može biti dobar uvid, jer je krajem 2014. u toj anketi pobijedila Marta Jandová (koja je kasnije predstavljala Češku na Eurosongu 2015. s Václavom Noidom Bártom), a krajem 2015. u TOP3 je bila Gabriela Gunčíkova, koja je 2016. predstavljala ovu srednjoeuropsku zemlju u Stockholmu.

Češka 2017. – forum

Komentara 4

  1. @blink opet nekekave puste priče pišete. HRT nema ništa u planu, ne razmišljaju uopće o Eurosongu.. Oni da imaju nekakav plan objavili bi kao i svaka druga TV kuća u Europi. Bolje je da se ne pišu ovakve gluposti. Ne slažem se da RTL ili Nova TV nemaju zabavne emisije, imaju više nego HRT! Također bi ozbiljnije pristupili najpopularnijem muzičkom natjecanju na svijetu. Sigurna sam da bi uložili novce u promociju RH, sigurna sam da bi uložili u pjesmu, na stajling izvođača, na scenski nastup i da bi bodrili svoju predstavnicu! Svi znamo kroz koji je “pakao” prolazila Nina ove godine, radi amatera iz HRT-a!

  2. Što HRT čeka? Opet se šuti i ništa se ne pita javnost. Opet će sve u zadnji tren. I onda kad imamo dobru pjesmu sve zabrljaju svojom bahatošću i površnošću. Bilo bi najbolje da prepuste nekoj drugoj TV kući organizaciju, jer HRT nije ozbiljna tv kuća!

Odgovori