Channel One neće prenositi Eurosong iz Kijeva – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Channel One neće prenositi Eurosong iz Kijeva

  1 min za čitanje   42 komentara

Europska radiodifuzna unija je u službenom pismu ruskoj televiziji Channel One kazala kako nije uspjela razriješiti problem zabrane nastupa Juliji Samoylovoj na Eurosongu unatoč svim uloženim naporima. Stoga konačno zahtijevaju alternativno rješenje poput promjene predstavnika ili prijenosa nastupa satelitom iz Moskve.

Kako prenosi ESCkaz, Channel One je odgovorio kako su oba alternativna rješenja neprihvatljiva. Alocirani nastup izvan Ukrajine tijekom natjecanja smatraju diskriminirajućim prema ruskoj predstavnici i kako je to rješenje u potpunoj kontradikciji s pravilima i principima Eurosonga. Zamjena predstavnika u ovome trenutku, svega mjesec dana do početka natjecanja, je potpuno nemoguće i neprihvatljivo.

Stoga je Channel One konačno kazao kako zbog toga neće prenosti 62. izdanje za pjesmu Eurovizije iz Kijevu, što bi značilo i da se Rusija povlači s Eurosonga 2017. Za kraj dodaju kako žale zbog ovakvog ponašanja s ukrajinske strane koja po njihovom mišljenju želi ispolitizirati Eurosong, natjecanje u kojem se teži upravo suprotnome – jedinstvu i zajedništvu.

Rasprava42

 1. Vix — 15. travnja 2017. u 13:50

  Ispravak rečenice u Vixovom sudskom procesu 🙂
  “Rane su im još otvorene, odnos između te dvije zemlje je dosta turbulentan tako da ovime krivim ipak samo RUSIJU. Slučajno krivo napisah. 😀

 2. Vix — 15. travnja 2017. u 13:48

  Konačno sam i ja donio svoj sud i stav oko ovog pitanja.
  Nakon promišljanja zaključak moj je ovo:
  Nije tu krivac Ukrajina već Rusija.
  Zašto? Rusi su namjerno odabrali osobu koja nije dopuštena ukrajinskim zakonima da bude u Ukrajini(iako mi je taj njihov zakon bezvezan,ali dobro…) Štoviše,uzeli su i iskoristili Juliju,osobu u invaliditetu kako bi bacili mrlju sa sebe i stavili je na Ukrajinu.
  Ukrajina im je predložila da zamjene predstavnika-nisu, Rusi to nisu učinili zbog ponosa ili čega li.
  Što još? Rusima je EBU predložio satelitski prijenos. Tu se slažem s Rusima-tu bi izgubili još više ponosa da se natječu uz pomoć satelita. Jedino za što mislim da je Ukrajina tvrdoglavo postupila je kada su iznijeli da na svojoj televiziji neće prikazivati Juliju(to je malo previše),inače se Ukrajina držala svoga zakona za koji je Rusija dobro znala.
  Rane su im još otvorene, odnos između te dvije zemlje je dosta turbulentan tako da ovime krivim ipak samo Ukrajinu.
  Čak više ni EBU ne vidim kao krivca. Potrudili su se uključiti u mir ove zemlje,barem taj 1 dan i nisu uspjeli.
  Ukrajini ne želim više nikad pobjede,a Rusija će odustati i 2018. pretpostavljam kako bi se pokazali kao ugroženima te čak narušili EBU-u finacijsko stanje obzirom da je Rusija vrlo bitna zemlja za Eurosong. Zbog tvrdoglavosti diskvalificirati obje zemlje 2018.Kraj.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?