Chingiz: “Volim svoj nastup!”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Nakon prošlogodišnjeg ispadanja u polufinalu Eurosonga, azerbajdžanska delegacija odlučila je upregnuti snage i potrošiti velika financijska sredstva kako bi ušli u finale. I čini se da su zasad uspjeli. Zahvaljujući jučerašnjoj probi, Azerbajdžan je doživio veliki zamah na kladionicama, te postao četvrti favorit za pobjedu.

– Volim svoj nastup, jako je cool! Normalno, inspiracija je moja pjesma Truth. Ideja je da je moje srce slomljeno, zbog čega sam ga morao zamijeniti bioničkim, a neki roboti mi pomažu riješiti ga se i zaboraviti na bivšu ljubav. Shvatio sam da jedino prihvaćanjem istine i ostavljanjem toksične veze u prošlosti me može izliječiti – izjavio je ovogodišnji azerbajdžanski predstavnik Chingiz, prenosi Eurovoix.

Međunarodna ekipa iza nastupa

Za vizuale tijekom nastupa azerbajdžanska je delegacija odlučila unajmiti kreativni studio Front Pictures, koji su napravili vizuale i za ovogodišnji nastup Malte, i ukrajinski nastup na Eurosongu 2016. Također, za kreiranje videa tijekom Chingizovog nastupa zadužena je moskovska produkcijska tvrtka GSM, inače lider u produkcijama najvećih događanja u istočnoj Europi.

Chingizov scenski nastup osmislio je danski producent Mads Enggaard, inače contribution producer na zadnja dva izdanja danskog izbora Dansk Melodi Grand Prix (osmislio je i nastup ovogodišnje danske predstavnice Leonore). Upravo su on i vokalni trener Alex Panayi (Cipar ESC 1995. i 2000.) zaslužni i za biranje i uvježbavanje pratećih vokala: Pernille Leeloo (natjecateljica na DMGP2019), Sara Lauinger (natjecateljica na Melodifestivalen 2012 i prateća pjevačica moldavskoj grupi DoReDos na Eurosongu 2018), Peter Simpson, Patrik Jean i Cedrik Hammar.

– Ideja iza nastupa za Truth je vizualno impresivna i upadljivo hrabra. Azerbajdžan nastupa na Eurosongu već 11 godina i vidjeli ste mnogo pamtljivih, vatrenih i romantičnih nastupa od nas. No ovo je totalno novo i emocionalno od nas. Jedva čekam vidjeti u kojoj mjeri će se gledatelji povezati s našom pričom 16. svibnja – izjavila je šefica azerbajdžanske delegacije Husniye Maharramova.

 

Komentara 2

  1. Neznam, meni je on ove godine najbolji, i pjesma a i on je dobar. Što se nastupa tiče, očekivao sam barem dva, tri plesača- i to ona iz spota ali eto. Valjda će i roboti dobro odraditi posao.

  2. Zasluženo se istakao. Pesma je dobra, on je odličan. Uvek mi je bio blizu top 10 tako da lično mislim da je sa odličnim nastupom zaslužio ovu popularnost. Nastup jeste kul i to što mu robotska ruka tokom nastupa laserski “operiše” srce je možda najoriginalniji segment jednog nastupa ovogodišnjeg esc-a.

Odgovori