Christabelle s “Taboo” za Maltu!

Podijeli na Facebook Twitter

Članovi međunarodnog žirija i glasovi publike u jednakom omjeru odabrali su predstavnika Malte za Eurosong 2018. godine. Domaćin nacionalnom finalu Malte ove godine bio je gradić Attard, a na pozornici Izložbeno-kongresnog centra predstavilo se ukupno 16 pjesama. Ocjena svih onih koji su pratili ovaj izbor je da je, u usporedbi s nekim ranijim godina, večer ponudila neočekivano mnogo dobrih i zanimljivih pjesama.

Nakon više od tri sata programa, uz tradicionalno malteško probijanje svih mogućih programskih rokova, izbor je pao na Christabelle Borg koja je dobila maksimalne bodove i od žirija i od gledatelja, ostavivši time daleko iza sebe dvojac Richard &  Joe, kao i favoriziranu Brooke.

 

Komentara 21

 1. Meni ovo uopće nije loše, zvuči prilično eurovizijski. I ne bih se kladio da ovo nema šanse za finale.

 2. Iskreno, očekivao sam puno više od Malte. Ovo je pravi Gissonov sataraš, smiksaj svega pomalo, taman da ne bude plagijat, i evo hita. Nije ni čudo što Gisson hoda po Cipru i Malti, jer čovjek očito u zadnje 3 -4 g nema inspiraciju i u Švedskoj ne može proći. Prošle 2 godine za Cipar je napisao sasvim solidne pjesme, ali sad je daleko od toga. Ovo je potpuno nejasna pjesma, bez glave i repa, ovdje ima svega i svačega, scena pretrpana i zbunjujuća, tako da nakon slušanja ne ostavlja na mene ama baš nikakav dojam. Christabelle i nema neki vokal te se vidno muči s niskom intonacijom. Zaključno, pjesma koja će biti izvedena u polufinalu i otići u zaborav.

 3. Nije mi nest napeto. Nije ni da me zanimala ponuda tamo, ali izbor nije nesto. Pogotovo u godini kad nema led ekrana. Nista od Maltezana ove godine vmcini mi se…

 4. @croeurofan Da, u pravu si što se toga tiče.. Španjolci vole svoje odabrane bacati u nebesa..
  no, sjećam se slučaja baš od prošle godine.. netko je u jednom komentaru rekao da su i njihovi susjedi Portugalci skloni tom preuveličavanju.. i uistinu,oni su, nakon što je “Amar Pelos Dois” izašla izazvali pravi hype oko nje.. i dalje ne razumijem cijelu tu strku od te pjesme, no dobro.. sto ljudi, sto čudi
  ubrzo je, kao što je i sad slučaj sa Španjolcima, Salvador ušao u Top 5 gotovo svih kladionica i svi znamo kako je to prošlo..
  zbog tog stečenog iskustva (čuj mene, iskustva 😀 ) ništa oko tog prenaglašenog “hypea” ne bacam u vodu..

 5. @ivanfranicsgmail-com Ah ti Španjolci uvijek svoje pjesme dižu u nebesa (osim Do it for your lover naravno) pa na kraju završe nisko (primjeri:2015. i 2016.). Nadam se da će opet biti tako jer je meni osobno pjesma žešći smor.

 6. Početak mi je očajan.. već nakon onih početnik prizvuka koje ne mogu ni opisati jer ih ni ne znam objasniti 😀 , skoro pa sam odustao od same pjesme.. no, izdržao sam i dočekao jednoličnu pjesmu uz dodatak remixa pri kraju koji me pomalo podsjeća na “Not Alone” od Aram MP3.. daleko je to od njegovog masterpiecea, ali recimo da su tih 10 sekundi bila njegova blijeda kopija..
  u biti, ovo je pomak za Maltu.. no, nisam siguran hoće li se Christabelle ugurati u finale..
  za sad su mi Španjolci pri vrhu, a kol’ko vidim i kladionicama..

 7. A ja mislio da je Španjolska grozna… refren totalno nemaštovit, kreativniji je refren od Look what you made me do… u par navrata sam mislio da su promijenili pjesmu, a nastup me nije odusevio… uzas

 8. Bilo je sjajnih pjesama. Jako dobra ponuda. Mislim da ovo nije najbolji odabir, ali nije loše. Mislim da ova pjevačica ne može vokalno pokriti ovako snažnu pjesmu. Što se tiče pjesme-sve se vrti oko istog. Nema neke upečatljivosti osim u početku.Navijao sam za Deborah.

 9. Pjesma treba biti revampana ili skroz promijenjena jer su riječi grozne
  ELEANOR ROBBED! I dok sam gledao nastupe svima je mikrofon bio uredu ali kad su Eleanor i Brooke nastupali njihovi mikrofoni su radili takve jeke kao da su bili u nekom night clubu na pozornici sa onim zvučnicima koji većinu vremena povećavaju zvuk glasa.
  Kao da su namjerno njih dvoje sabotirali samo da ne idu na natjecanje!

 10. Glazba nije loša, ali pjesma kao pjesma je bzv.
  Bilo je tu i nekog scenskog nastupa. Dajem joj sanse za prolaz u finale, ali ne bas velike.

 11. Baš kao što je Diavolo rekao, pjesma ko da ide u krug, cijelo vrijeme čekaš neki BOOM a ono cijelo vrijeme isto. Nekako mi se čini nedovršeno. Početak je dobar ali nakon tog dinamičnog početka pjesma ništa drugo ne nudi. Neki revamp bi dobro došao.

 12. Solidna trojka, može i četiri ali u minusu. Top 5 :
  1. Francuska
  2. Albanija
  3. Španjolska
  4. Malta
  5. Češka

 13. I don’t get it!! :S pjesma ne vodi nikuda… sve se vrti u krug… umjesto da baci neki drop nakon što prođe prvi refren, jer pjesma krene u tom smjeru (da će eksplodirati)…kad ono, mauna, …sve ispočetka i smiraj… preloše

Odgovori