CyBC spreman organizirati Eurosong 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
eurovision.tv

Kao što je pravilo i svojevrsni simbol Eurosonga, pobjednička zemlja organizira natjecanje naredne godine. Među ovogodišnjim favoritima za pobjedu je Cipar (prvi trenutno na kladionici), a o svemu tome se oglasila i ciparska nacionalna televizija CyBC.

U razgovoru za britanski BBC, ravnatelj ciparske televizije Michael Maratheftis istaknuo je kako je posao organizacije izuzetna čast i zadovoljstvo te kako su apsolutno spremi organizirati Eurosong 2019. godine.

Cipar je već imao iskustava s takvim sličnim domaćinstvima. Naime, 2008. godine bili su domaćini dječjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije koji se održao u dvorani Spyros Kyprianou Athletic Center u gradu Limassolu. Naglašava kako će u slučaju pobjede natjecanje biti održano u istoj toj dvorani kapaciteta nešto malo manje od sedam tisuća ljudi, što bi onda to bio Eurosong u najmanjoj dvorani još od Rige 2003. godine.

Hoće li se želje Ciprana ispuniti te hoće li Eleni Foureira sa svojim Fuegom donijeti Cipru prvu pobjedu na Eurosongu? Doznat ćemo u subotu.

Komentara 14

  1. Ja bih više volio Eurovision 2019 gledati u Parizu ili Pragu, mada ni protiv Nikozije nemam ništa protiv. Bit će ovo velika borba, nadam se…

  2. Sad nešto gledam ESC 2003. Ako je ona dvorana imala oko 7 hiljada ljudi, nemam riječi onda. Ona dvorana meni izgleda ogromna. Pogledajte od Sertan Erener dio dvorane između razglednice i početka pjesme (djluje baš velika).

  3. Ja sam protiv toga da se sprema ražanj dok je zec još u šumi, ali Cipar pobjeđuje u velikom stilu ove godine.Nakon mračne 1944 (koju obozavam) i one dosade od Portugala zaslužujemo da pobjedu odnese diva kao Eleni 😀

  4. Velicina dvorane nije bitna, ona u Turskoj 2004 je imala jos i manje pa se nije na TV-u ni osjetilo. Ali ne virujem da ce Cipar dobit, nemaju sanse.

    Nadam se da ce bit dramaticno glasanje.

  5. U početku sam bio užasnut tom mogućnošću da Cipar ove godine pobjedi. Ali u međuvremenu sam promijenio mišljenje, nije da ću baš skakati od sreće, ali moći ću prožvakati ciparsku pobjedu. Neka i oni dobe priliku organizirati Eurosong.

Odgovori