CyBC spreman organizirati Eurosong 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
eurovision.tv

Kao što je pravilo i svojevrsni simbol Eurosonga, pobjednička zemlja organizira natjecanje naredne godine. Među ovogodišnjim favoritima za pobjedu je Cipar (prvi trenutno na kladionici), a o svemu tome se oglasila i ciparska nacionalna televizija CyBC.

U razgovoru za britanski BBC, ravnatelj ciparske televizije Michael Maratheftis istaknuo je kako je posao organizacije izuzetna čast i zadovoljstvo te kako su apsolutno spremi organizirati Eurosong 2019. godine.

Cipar je već imao iskustava s takvim sličnim domaćinstvima. Naime, 2008. godine bili su domaćini dječjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije koji se održao u dvorani Spyros Kyprianou Athletic Center u gradu Limassolu. Naglašava kako će u slučaju pobjede natjecanje biti održano u istoj toj dvorani kapaciteta nešto malo manje od sedam tisuća ljudi, što bi onda to bio Eurosong u najmanjoj dvorani još od Rige 2003. godine.

Hoće li se želje Ciprana ispuniti te hoće li Eleni Foureira sa svojim Fuegom donijeti Cipru prvu pobjedu na Eurosongu? Doznat ćemo u subotu.

Komentara 14

  1. Ja bih više volio Eurovision 2019 gledati u Parizu ili Pragu, mada ni protiv Nikozije nemam ništa protiv. Bit će ovo velika borba, nadam se…

  2. Sad nešto gledam ESC 2003. Ako je ona dvorana imala oko 7 hiljada ljudi, nemam riječi onda. Ona dvorana meni izgleda ogromna. Pogledajte od Sertan Erener dio dvorane između razglednice i početka pjesme (djluje baš velika).

  3. Ja sam protiv toga da se sprema ražanj dok je zec još u šumi, ali Cipar pobjeđuje u velikom stilu ove godine.Nakon mračne 1944 (koju obozavam) i one dosade od Portugala zaslužujemo da pobjedu odnese diva kao Eleni 😀

  4. Velicina dvorane nije bitna, ona u Turskoj 2004 je imala jos i manje pa se nije na TV-u ni osjetilo. Ali ne virujem da ce Cipar dobit, nemaju sanse.

    Nadam se da ce bit dramaticno glasanje.

  5. Ja ni od strane publike ne vidim more glasova, barem ne za pobedu.

  6. U početku sam bio užasnut tom mogućnošću da Cipar ove godine pobjedi. Ali u međuvremenu sam promijenio mišljenje, nije da ću baš skakati od sreće, ali moći ću prožvakati ciparsku pobjedu. Neka i oni dobe priliku organizirati Eurosong.

Odgovori