Danijela i Bojan za eurosong.hr: "Nastup će biti jednostavan, a efektan!" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Danijela i Bojan za eurosong.hr: “Nastup će biti jednostavan, a efektan!”

  7 min za čitanje   4 komentara

Jedini duet na ovogodišnoj Dori jučer smo Vam predstavili u drugom dijelu našeg projekta Luna i Bojan predstavljaju izvođače Dore 2019.a danas Vam donosimo intervju kako biste pobliže upoznali Danijelu Pintarić Bojana Jambrošića. Ovaj tandem, čije prijateljstvo traje već 15 godina, na ovogodišnjoj će Dori pjevati pjesmu Vrijeme predaje koju potpisuju Ante Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa. Što nam o pjesmi mogu otkriti Danijela i Bojan, kako se sjećaju Danijelinog nastupa 2007. godine i još mnogo toga, pročitajte u idućim redovima!

Dugogodišnji ste prijatelji i suradnici. Koji biste zajednički projekt izdvojili kao najdraži?

Danijela: Definitivno mjuzikl „Legenda Ružice grada“. Tu smo oboje pomaknuli svoje izvođačke i umjetničke granice, davali se do posljednjeg atoma, bilo je tu suza, krvi i znoja, a tijekom cijelog tog procesa smo se puno družili i još bolje upoznali. Naposljetku, za naše smo uloge oboje nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta, a ja sam je tada i osvojila. Bila sam jako sretna što je naš trud prepoznat jer smo toj predstavi dali veliki dio sebe.

Bojan: Bilo je puno zajedničkih projekata, od nastupa, snimanja pjesama, televizijskih natjecanja pa sve do, evo, oboje nam najdražeg mjuzikla “Legenda Ružice grada”. Upravo zahvaljujući Danijeli koja je u pravom trenutku nazvala redatelja Roberta Boškovića i predložila mene za glavnu ulogu koja mi je kasnije donijela nominaciju Nagrade hrvatskog glumišta.

Zašto ste se odlučili prijaviti na Doru 2019?

Danijela: Pjesma je od početka predviđena za Doru tako da kad su me zvali da sudjelujem to je već bilo odlučeno. Ja sam samo pristala sudjelovati jer mi se pjesma svidjela i shvatila sam da bih mogla iza nje stajati i biti ponosna na ono što smo napravili i bez obzira na Doru. Time se zadnjih godina vodim, poučena nekim lošim iskustvima kada sam pristajala pjevati pjesme koje nisam osjećala samo zato da se autori ne bi naljutili. Shvatila sam da to nije dobro niti za izvođača niti za pjesmu. Ova pjesma mi se svidjela na prvu, odmah sam je osjećala „svojom“ i to je presudilo. Nikakvih drugih kalkulacija nije bilo.

Bojan: Pratio sam baš svaku Doru do sada i priznajem da mi je nastup na Dori bila neostvarena želja. Toni Eterović, autor glazbe i aranžmana, i Leonardo Baksa, autor teksta, su mi ponudili pjesmu koju su pisali upravo za Doru, a meni se na prvu svidjela i odmah sam pristao.

Kako je došlo do vaše zajedničke suradnje za pjesmu Vrijeme predaje?

Danijela: Pjesma je ponuđena Bojanu i on ju je prvi snimio. Kad se postavilo pitanje s kim bi je mogao otpjevati u duetu, on se najprije sjetio mene. Dobro me poznaje i odmah je shvatio da će mi odgovarati po senzibilitetu, energiji i tipu glasa. Autori i producenti su se složili i to je bilo to. Hvala Bojane. 😀

Bojan: Kada se postavilo pitanje tko bi mogao sa mnom pjevati duet ja sam se odmah sjetio Danijele jer znam što može, koliko je profesionalna i bio sam siguran da će nam se glasovi slagati što se kasnije pokazalo i više nego točnim.

Što možemo očekivati od pjesme koju ste prijavili na Doru 2019.?

Danijela: „Vrijeme predaje“ je pop balada s velikim melodijskim rasponom i životnim tekstom. Mislim da bi se mnogi parovi mogli u njoj naći.

Bojan: Možete očekivati vrlo zahtjevnu pjesmu s prekrasnom melodijom i tekstom. Znali smo da ova pjesma ide u jaku konkurenciju pa smo svi odlučili dati svoj maksimum kako bi pjesma bila što bolja.

Danijela, Vi ste klasično obrazovana operna pjevačica. Hoćete li se i u pjesmi Vrijeme predaje držati klasičnog pjevanja ili ćemo imati priliku upoznati Vašu žanrovski drugačiju stranu?

Danijela: Svaki žanr ima svoje zahtjeve i svoja pravila. Zna se kakav se repertoar pjeva opernom tehnikom, a pop, rock, soul, jazz i ostali žanrovi se stilski bitno razlikuju i zahtijevaju drugačiju pjevačku tehniku. Čak i unutar klasične glazbe postoje razni pravci i ne pjeva se sve na isti način. „Vrijeme predaje“ je pop pjesma , a pop pjesmu nikada ne bih pjevala kao da je operna arija. O tome bih eventualno razmišljala da naiđem na kvalitetnu crossover pjesmu, u kojoj se žanrovi i stilovi miješaju, ali to se još nije dogodilo.

Danijela, u kakvom Vam je sjećanju ostao nastup na Dori 2007.? Bojane, ukoliko ste gledali tu Doru, u kakvom je Vama sjećanju ostao Danijelin nastup 😀 ?

Danijela: Sve se prebrzo odigralo. Uletjela sam u posljednji trenutak kao zamjena i čini mi se da sam bila katapultirana na pozornicu. U cijeloj toj jurnjavi nisam stigla uživati u svemu što mi se tada događalo. Iako sam otada sazrela kao umjetnik i izvođač, dan danas mi taj nastup djeluje nestvarno. „Moj svijet“ je iznimno teška pjesma, s velikim melodijskim rasponom i dugim frazama. U polufinalu sam se tresla kao prut od treme, a finale sam otpjevala potpuno dehidrirana jer sam pokvarila želudac i cijeli dan povraćala, no to se na mojim izvedbama gotovo uopće nije moglo vidjeti. Kada mi netko pusti te nastupe na Youtubeu, pomislim: „Tko je ova zvijer? Ma jel’ moguće da sam to ja?“

Bojan: Danijelu znam od 2004. godine i s nestrpljenjem sam čekao taj njen nastup. Pjesma je vokalno bila najzahtjevnija. a Danijela je to otpjevala bez ikakvog problema. Sama je stala na pozornicu i odradila to vrhunski. Vjerujem da kao meni je mnogima žao što upravo ona nije pobijedila jer bi se na Eurosongu sigurno visoko plasirala.

Kakvim ćete se nastupom izdvojiti od ostatka konkurencije? Možete li nam nešto otkriti o samom nastupu?

Danijela: Nastup još uvijek osmišljavamo jer se treba prilagoditi tehničkim uvjetima u dvorani. Osobno se volim držati onoga da je manje više. Ako pogledate najuspješnije nastupe na Eurosongu, većina njih je bila jednostavna, a opet efektna. Važno je pratiti atmosferu pjesme i ne „zagaditi“ je suvišnim detaljima.

Bojan: Režija našeg nastupa je upala upravo u ruke redatelja Roberta Boškovića koji nas odlično poznaje i zna što možemo i kako izvući najbolje iz nas. Sve će se prilagoditi tome da prvenstveno dobro otpjevamo, a onda da se sve to upotpuni i scenskim detaljima koji će dići pjesmu na još veći nivo.

Koju pjesmu koja se natjecala na Dori, a nije pobijedila biste izdvojili kao najdražu?

Danijela: „Kao rijeka“ od Vanne. Vanna mi je bila idol u srednjoj školi. I dan danas me to drži. Kada sam u Vanninom društvu sva se smotam i ne znam ništa pametno reći. 😀

Bojan: Ima par pjesama za koje mi je žao što nisu pobijedile, a neke od njih su “Čarobno jutro” Nine Badrić, “Stotinama godina” od Jacquesa Houdeka i već je Danijela spomenula “Kao rijeka” od Vanne

A od onih koje su pobijedile i predstavljale Hrvatsku na Eurosongu?

Danijela: „Marija Magdalena“ i Doris. Moćna, teatralna, prava eurovizijska pjesma. Nina Kraljić i Jacques su mi isto bili odlični i mislim da su zaslužili puno bolji plasman.

Bojan: Za mene pjesma “Lako je sve” za koju mislim da je trebala puno bolje proći na Euroviziji te naravno Maja Blagdan, Jacques, Doris, Nina i Franka.

Redakcija eurosong.hr-a Danijeli i Bojanu želi puno sreće u daljnjem radu i na Dori 2019.!

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

 1. ben005 — 1. veljače 2019. u 22:36

  Baš me zanima što su nam pripremili. Sretno im bilo!

 2. kiwi — 31. siječnja 2019. u 18:15

  btw moj svijet pjesma je tako moćna i sad 10ak godina poslije….

 3. kiwi — 31. siječnja 2019. u 18:15

  znači preslatki su…. 😀 😀 jedva čekam čuti pjesmu !

 4. Matija — 31. siječnja 2019. u 14:10

  To smo i očekivali.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?