Danska: Poslušajte pjesme DMGP-a 2019.

Podijeli na Facebook Twitter

Na konferenciji za novinare, koja je započela u 13:00 sati, danska televizija DR objavila je popis od desetero natjecatelja koje ćemo slušati na Dansk Melodi Grand Prixu 2019. Također, za razliku od proteklih godina, kada smo na pjesme morali čekati do par dana prije natjecanja, DR je ovog puta sve pjesme objavio na YouTubeu netom nakon konferencije za novinare.

Kao i protekle dvije godine, danski predstavnik bit će izabran u dvije faze. U prvoj fazi publika i žiri sastavljen od pet nasumce izabranih danskih eurovizijskih fanova izabrat će troje natjecatelja, koji će ići u superfinale (tj. drugu fazu). U drugoj fazi, publika i žiri ponovno će ujediniti snage i odabrati pobjednika.

Natjecatelji

 • Simone EmilieAnywhere (Jeanette Bonde, Fred Miller i Fredrik Sonefors)
 • Jasmin Gabay – A Kiss Like This (Lise Cabble, Clara Sofie Fabricius, Fredrik Sonefors)
 • Rasmus FortoftHold My Breath (Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn, Marcus Elkjer)
 • Marie IsabellDancing With My Heart (Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessman, John Ballard)
 • Sigmund – Say My Name (Christoffer Stjerne, Abigail F. Jones)
 • Humørekspressen – Dronning af baren (Christian Kroman, Søren Schou, Chang Il Kim, Peter Lützen)
 • Julie i Nina – League of Light (Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John, Joachim Ersgaard)
 • Teit Samsø – Step It Up (Christoffer Stjerne, Lise Cabble, Nanna Larsen)
 • Leonora – Love Is Forever (Lise Cabble, Melanie Wehbe, Emil Lei)
 • LeeLoo – That Vibe (Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann, Maria Marcus)

Za domaćinstvo DMGP-a 2019, koji će se održati 23. veljače, odabrana je dvorana Jyske Bank Boxen Herningu, u kojoj je prošli tjedan održano finale Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce. Kao voditelji odabrani su nekadašnji pjevač grupe Lighthouse X (Danska na Eurosongu 2016.) Johannes Nymark i Kristian Gintberg.

– Ovo je veliko nacionalno događanje svake godine. I atmosfera, osobito u Boxenu u Herningu, apsolutno je sjajna kad ste ovdje. Stvarno možete osjetiti koliko ljudi žele ovo. Zato sam sigurna da će oni u dvorani i oni ispred ekrana doma imati dobro i jedinstveno iskustvo – pohvalio  je domaćina glavni urednik Zabavnog programa DR-a Jan Lagermand Lundme. Inače, Herning je bio domaćin DMGP-a 2013, na kojem je svoj eurovizijski put započela kasnije pobjednica Eurosonga Emmelie de Forest.

Tko će predstavljati Dansku na Eurosongu 2019.?

 • Simone Emilie - Anywhere (15%)
 • Jasmine Gabay - A Kiss Like This (10%)
 • Rasmus Fortoft - Hold my breath (4%)
 • Marie Isabell - Dancing With My Heart (4%)
 • Sigmund - Say My Name (3%)
 • Humørekspressen - Dronning af baren (5%)
 • Julie i Nina - League of Light (47%)
 • Teit Samsø - Step It Up (4%)
 • Leonora - Love Is Forever (6%)
 • LeeLoo - That Vibe (4%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 15

 1. Držim fige da pošalju pjesmu “League of Light”. Pjesma ne samo da je dobra, nego bi to bilo vjerojatno prvi put da se na Eurosongu pojavljuje grenlandski jezik.

 2. Ovako na prvo slušanje mogu reći da je dosta bolji izbor nego onaj u Norveškoj. Tu su pjesme barem slušljive. Najviše su me se dojmile dvije pjesme: ”Simone Emilie – Anywhere”, te ”Julie i Nina – League of Light”. Ovoj prvoj sam se odmah vratio nakon što sam sve poslušao i mogu reći da za sada kod mene ima pole position. Odmah uz nju, u prvom startnom redu, jest League of Light, koja bi uz dobar ‘stejđing’ mogla u prvom zavoju preteći ”Anywhere”. Ima još zanimljivih vokala i melodija, no o tome nakon nešto više slušanja.

 3. A Kiss Like This i League of Light su mi najdraže i nadam se da će jedna od tih dvije ići u Tel Aviv mada malu prednost ipak dajem A Kiss Like This.☺

 4. Ah očekivano 🙂 kao i uvijek, bezlične pop pjesme. Jedina ok je League of Light ali oni learning to love dijelovi su 👎🏻

 5. Taman kad ne možeš da povjeruješ da nešto može biti toliko bezlično, bež, dosadno i neupečatljivo kao britanski izbor, onda se tu pojave Danci sa svojim smećem. Jako loše.

 6. Praktički sve na jedan jedini kalup.. kalup koji osobno ne preferiram tako da već žalim što Rasmussen nije čekao godinu dana sa svojom uspješnicom jer bi se u potpunosti izdvojio od ovih radijskih aranžmana..
  no, uvijek postoje oni koje odskaču.. po meni je to, barem na prvo slušanje, “League of Light”.. malo je smiješno, no neki prizvuci me pomalo vuku na naš neprežaljeni “Lighthouse”..
  no, u zbiru – i Danci su me razočarali..

 7. Bravooo Danska.Jasmin definitivno najbolja iako ni Simone nije losa.Danska se vraca u top 5.Bravooo!
  Dusseldorf 2011 ,Copenhagen 2014 i Kijev 2017 su mi 3 najbolja eurosonga.Sva tri su bili moderni i imali super produkciju.
  Tako da,Danci samo tako nastavite.

 8. Pjesme nisu loše, ono moderne su i catchy ali nisu baš za eurosong. Dancing With My Heart mi se najviše sviđa, That Vibe mi je drugi favorit

 9. Moram čekati do 21 da ih sve poslušam. Ne očekujem ništa posebno, Danska uvijek na izborima većinom ima komercijalne pop pjesme…

Odgovori