Darude i Sebastian objavili “Look Away”, koja pjesma ide za Finsku?

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Anton Sucksdorff

U ponoć prema finskom vremenu (23:00 sata prema našem vremenu), finski predstavnici Darude Sebastian Rejman objavili su treću pjesmu koja je u konkurenciji za predstavljanje ove skandinavske zemlje na Eurosongu. Za razliku od prethodne dvije pjesme, Look Away potpisuju samo dvoje autora, a to su upravo gore navedeni izvođači. Službeni video će biti objavljen na YouTubeu sutra (22. veljače).

 

Podsjetimo, u protekla dva tjedna objavljene su dvije pjesme:

Finale Uuden Musiikin Kilpailua 2019 bit će održano 2. ožujka 2019. u Turkuu. Kako je najavio sam izvođač u jednom od svojih prethodnih livestreamova, pobjednička pjesma bit će izabrana kombinacijom glasova publike (80%) i međunarodnog žirija (20%).

Koja pjesma će predstavljati Finsku na Eurosongu 2019.?

 • Release Me (25%)
 • Superman (20%)
 • Look Away (55%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 13

 1. Sve tri pjesme su očajne, pjevačeva boja glasa i melodije se nekako ne slažu, taj ritam u pozadini opet svijet za sebe i pri tom pokušaju da zbuči savremeno, ispalo je baš suprotno;tako da prije 10 godina i sa drugim pjevačem bi ovo čak i bilo ok. Uopšte ne mogu da procijenim njihovu mogućnpst uspjeha.

 2. Definitivno ”Superman”. Jedan dio instrumentala u drugom dijelu pjesme me podsjeća na dijelove iz ”Sandstorm”. Ostale dvije pjesme će biti promašaj ako odu.

 3. Jos jedna divna pjesmaaaaaa!! Iako mi Sebastian ima malo cudan izgovor rijeci Look away, kao da kaze luk uvej a ne look away. 😂🤣😂😂😂😂😂
  Uglavnom, ova ili Release me ce mi zakucati fince u top3 ove godine. Supermen me nije toliko dojmio tako da ako izaberu tu nece mi biti toliko favoriti. 😊😊😊😊

 4. Sve tri pjesme i nisu nešto, ali Sebastian i Darude su mi kao izvođači sasvim ok. Release Me je po meni najlošija pjesma od ove tri. Look Away je vec sada favorit za pobjedu, mislim da i jeste najbolja od ove tri ali mi se ne sviđa onaj repetitivni dio sa Look Away, Look Away… Superman je onako simpatična pjesma, ali sama pjesma je cringe

 5. Nažalost i ovo mi zvuči outdated u bezveze.
  Sorry Finci, not a fan.
  I dalje ne razumijem zašto idu s ovim nacionalnim izborom ako su prosle godine imali 3 loše pisme i na kraju ultra kič beskoristan nastup i 25. Mjesto.

 6. Hmmm ove godinu su izbacivali od najgore do najbolje ali iskreno nijedna mi nije vau, niti pobednicka. Vise sam ocekivao kada sam video Darude u ponudi. Malo mi je ostao u 2009. godini. A sa pocetkom ove pesme imam problem jer me muzika previse podseca na neku od pesama davno poznatog sastava Morandi. Mrzi me da ceprkam ali kao da sam pustio njihovu pesmu.

 7. I meni je ova pjesma objedljivo najbolja. Posebno mi se svidja instrumental u strofama, podsjeca me na ZEDDa. U svakom slucaju, nadam se da ce Finci izabrati ovu pjesmu i uz kvalitetno osmisljen nastup (nikako onaj mess od prosle godine, ne daj Boze nikome xd) Finska moze se nadati najboljem plasmanu jos od njihove pobjede.

 8. Look away daleko najbolja od ove 3 ponuđene, pjesma ima i glavu i rep (kako bi to ljudi rekli) sa pravim nastupom mogao bi to biti puno bolji rezultat od Saare

Odgovori