DE 2017: Novosti iz Portugala

Podijeli na Facebook Twitter
junioreurovision.tv

Nakon deset godina izbivanja, ponukani pobjedom Salvadora Sobrala na “velikom” Eurosongu, Portugal se vraća na onaj “mali”. Svojeg predstavnika Portugalci će birati pomoću predizbora Festival da Canção Júnior, čije će se finale održati 5. listopada. Voditelj Jorge Gabriel otkrio je na svojem šou A Praça i da su već poznata imena pet mališana koji će sudjelovati u nacionalnome finalu a to su (navedeni po redu nastupanja):

1. Filipa Ferreira
2. Mariana Leite
3. Margarida Lima
4. Duarte Valença
5. Mariana Venâncio

Također, sljedeći će tjedan od ponedjeljka do petka u istoj emisiji biti predstavljen svaki kandidat, i to po ovom rasporedu:

1. Filipa Ferreira
2. Mariana Leite
3. Margarida Lima
4. Duarte Valença
5. Mariana Venâncio

Podsjetimo, Portugalu će ovo biti prvi nastup od 2007. godine, i tek treći sveukupno, a najbolji plasman osvojio je 2006. Pedro Madeira sa pjesmom Deixa-me Sentir, osvojivši 14. mjesto sa 22 boda

Komentara 5

  1. Koliko dobar rezultat ohrabri ljude. 😂 Radujem se povratku nakon deset godina, vjerujem da će biti osvježenje kao ina odrasloj Evroviziji.

  2. Ja sam mislio da se Portugal naknadno ubacio. Moja greška. Ali opet, politika EBU-a oko JESC je previse rigorozna – trebaju postati prilagodljiviji.

  3. Ovi iz EBU-a su stvarno neprincipijelni. Par zemalja se bunilo jer su zatvorili rok prijave ranije nego što se očekivalo, a sada odjednom primaju nove zemlje u natjecanje…..#štorećikojuposlukuporati

Odgovori