Dječji Eurosong 2017. na nacionalnoj australskoj televiziji

Podijeli na Facebook Twitter
junioreurovision.tv

Australska televizija ABC objavila je kako je od konkurentske SBS preuzela pravo prijenosa i delegacije Dječjeg Eurosonga, zahvaljujući čemu će ova kompanija biti zadužena za odabir predstavnika za nadolazeće izdanje u Tbilisiju. Sukladno tome, Dječji Eurosong 2017. će se emitirati na programu ABC ME, inače zaduženom za djecu (australska varijanta RTL Kockice).

– Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa SBS, Europskom radiotelevizijskom unijom i produkcijskim partnerom Blink TV na ovom nevjerojatnom događanju. Koristeći sve interne produkcije ABC ME-a (News to Me, BTN, Spawn Point), i online i socijalne platforme, kanal je u mogućnosti da poveća granice ovog neobičnog natjecanja, dok upoznajemo našu publiku s nevjerojatnim izvođačima i kulturama diljem Europe, kao i ohrabrujući ih da stanu iza našeg australskog predstavnika – entuzijastično je izjavio ravnatelj ABC-a David Anderson.

– Eurosong i Dječji Eurosong uvijek pokazuju australske pjevače i skladatelje na najdojmljiviji način, i to mnogobrojnoj europskoj publici. Ovo je uzbudljivi novi korak u našoj eurovizijskoj povijesti i poželimo dobrodošlicu ABC ME i njihovim gledateljima! Jedva čekamo raditi s ABC ME – izjavio je šef australske delegacije Paul Clarke.

Kao i dosad, Australci će internim putem dobiti svog predstavnika. Tijekom proba iz Tbilisija će izvještavati Grace Koh, a u komentiranju samog natjecanja pridružit će joj se Pip Rasmussen i Tim Mathews.

Inače, ABC ME je sa svojim radom započela 2009. godine kao ABC3, kao jedan od prijedloga australske vlade (ABC je inače australska verzija HRT-a, op.a.). U prosjeku, ovaj kanal gleda oko 1,7 milijuna Australaca, a početak Dječjeg Eurosonga zakazan je za ponedjeljak u 7:30 ujutro po australskom vremenu.

Odgovori