Dječji Eurosong 2017.: Nastupaju 16 zemalja

Podijeli na Facebook Twitter
junioreurovision.tv

Dana 20. studenog 2017. u gruzijskom Tbilisiju održat će se 15. izdanje Dječjeg Eurosonga. Iako je natjecanje prošle godine doživjelo veliku promjenu u vezi glasovanja (ukidanje televotinga i uvođenje ekspertnog i dječjeg žirija), već ove godine došlo je do nove promjene u glasovanju.

Kako će se glasovati?

Iako će se više informacija o ovome znati u kasnijem razdoblju, glasovi publike se vraćaju, iako ne u obliku poziva na telefonski broj, već kao online glasovanje! To online glasovanje će biti otvoreno u dva navrata:

 • od 24. do 26. studenog do 16:00 sati – glasovat će se na temelju jednominutnog isječka s probe
 • 26. studenog tijekom live showa na 15 minuta.

– Novi sistem glasovanja je uzbudljiva novost koja će milijunima gledateljima omogućiti da sudjeluju u showu – izjavio je izvršni producent Jon Ola Sand.

Još uvijek nije poznato znači li ovo ukidanje jedne od tri vrste prošlogodišnjih žirija ili ne.

Tko nastupa?

Šesnaest zemalja potvrdilo je svoj nastup. To su:

 • Albanija (RTSH)
 • Armenija (AMPTV)
 • Australija (ABC)
 • Bjelorusija (BTRC)
 • Cipar (CyBC)
 • Gruzija (GPB)
 • Irska (TG4)
 • Italija (RAI)
 • Makedonija (MKRTV)
 • Malta (PBS)
 • Nizozemska (AVROTROS)
 • Poljska (TVP)
 • Portugal (RTP)
 • Rusija (RTR)
 • Srbija (RTS)
 • Ukrajina (UA:PBC)

Kao što iz ovog popisa možemo vidjeti, od nastupa su odustali Izrael Bugarska, dok se nakon deset godina na scenu Dječjeg Eurosonga vraća Portugal! Također, po popisu je vidljivo da Hrvatska neće nastupati na ovom natjecanju, iako su nam u e-mailu poslanom jučer napisali da “nije donešena odluka o nastupu”. 

Komentara 14

 1. Zar EBU, jednostavno ne moze pitati Hrvatsku, Bugarsku i Izrael hoce li sudjelovati, ako da, odmah da potvrde i rijese cijelu tu bunu ( i da rok je bio do 9. mjeseca, zato je HRT sve ostavio za jesen, a EBU je iznenada sve preokrenuo )

 2. HRT-ovcima nije drago sto je EBU vec objavio listu zemalja sudionica Djecjeg Eurosonga ove godine. Deadline je bio jos 9.8. (ili dan iza), s cim HRT nije bio upoznat. HRT jos nije donio konacnu odluku o sudjelovanju. EBU je izjavio kako je lista ”trenutno konacna”. Iz nekog mog gledista, razumijem obje strane. EBU je trebao naglasiti rok za prijave, a isto mi je malo neodgovorno od strane HRT-a da se na odluku ceka cak do rujna, iako se njihova odluka ceka jos od svibnja, mozda i prije (mislim da vas je vecina upoznata kako su uopce vraceni na Maltu prije tri godine). Mislim, kad se natjecanje odrzava u studenom, ocekivano je da imas odluku o sudjelovanju malo prije od dva mjeseca prije natjecanja. Kod Bugara je slicna situacija, postoji interes od strane televizije, samo bez direktora televizije (koji se bira za 10 dana) ne mogu nista i zao im je ako je ovo konacna odluka. Izrael je odluka isto iznenadila, jer su po nekim glasinama imali plan o nekom last-minute dogovoru.

 3. Na stranici “Oikotimes” ima zanimljiv članak, naime Bugarska, Hrvatska i Izrael su ostali iznenađeni objavom liste zemalja koje sudjeluju na Dječjem Eurosongu 2017, pošto nitko od njih nije znao da je rok bio do 9.8., već je bio dogovor do rujna… EBU je samo odgovorio, ko vam je kriv što se niste ranije prijavili…

 4. 1. – Mia u listopadu ove godine puni 15 godina, sto znaci da je HRT ne moze odabrat i da hoce.

  2. – Izrael, Bugarska i Hrvatska nisu potvrdili odustajanje. Izraelcima je zao sto je EBU vec sad izisao sa listom zemalja koje sudjeluju, jer nisu dobili vremena za neki last minute dogovor. Bugarska ceka ravnatelja televizije, koji se bira 23.8., te iz tog razloga ne smiju jos potvrdit sudjelovanje. Osobno sam od strane HRT-a, jucer, primio isti odgovor, da ‘urednicka odluka o sudjelovanju jos nije donesena’.

 5. Hrvatske opet nema ne razumijem zašto ne sudjelujemo imamo toliko mladih pjevača recimo onaj show Zvjezdice je iznjedrio toliko odličnih malih pjevača koji bi na eurosongu ostvarili odličan rezultat čisti je primjer pobjednica prve sezone Zvjezdica Mia Negovetić jako je uspjela u svojoj do sad karijeri za nju se čulo i u Hollywoodu di je gostovala u jednoj emisiji i čak je pjevala u toj emisiji tako da ako može u Hollywoodu onda svakako može i na eurosong

 6. Nije istina! Izrael je takodjer nesretan s objavljivanjem 16 natjecatelja jer se oni jos predomisljaju pa je isto moguce i sa Hrvatskom! Nadam se da cemo se vratiti…

 7. Odličan način glasanja, izuzetno mi se sviđa, bravo Jon Ola! Žao mi je što se Hrvatska ne vraća i dosta mi je čudan pristup HRT-a prema Vama urednicima portala. Kako je moguće da jučer napišu da odluka o nastupu nije donesena, a danas službene stranice objave konačni popis zemalja sudionica?

Odgovori