Dječji Eurosong 2019.: Gruzijci imaju predstavnika, Sjeverna Makedonija u potrazi

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Andres Putting (EBU)

Iako još predsezona nije krenula u punom zamahu, neke zemlje već traže svoje pjesme ili imaju predstavnike. Tko će otputovati u Gliwice u studenom, a tko će tek odabrati, saznajte u nastavku.


GRUZIJA: Giorgi Rostiashvili putuje u Gliwice

Do svog kraja stigao je drugi po redu gruzijski izbor pjevača za Dječji Eurosong Ranina. U unaprijed snimljenom šouu, u kojem je odluku o pobjedniku imao isključio žiri u studiju, pobjedu je odnio Giorgi Rostiashvili ispred Ane Berishvili i Anastasije Garsevanashvili. No gruzijska televizija GPB odlučila je nagraditi i Anu i Anastasiju, pa će tako Ana na Dječjem Eurosongu 2019. predstaviti glasove gruzijskog žirija, a Anastasia će otići na izlet u Gliwice kao članica delegacije.

Giorgi će svoju pjesmu dobiti naknadno.


NIZOZEMSKA: Finale 28. rujna

Pobjednik ovogodišnjeg velikog Eurosonga Nizozemska svoje će predstavnike birati 28. rujna. U finalu izbora Junior Songfestival, koji će se održati u kazalištu Hanzehof, Nizozemci će birati pjesmu i pjevača, čija ćemo imena saznati u narednim mjesecima. Trenutno je na skraćenom popisu oko 50 izvođača.

Hoće li ovogodišnji predstavnik ili predstavnica nadmašiti 13. mjesto Maxa i Anne, saznat ćemo ubrzo.


SJEVERNA MAKEDONIJA: Gledamo ih i u Gliwicama!

Makedonska televizija MRT za portal Eurovoix potvrdila je nastup na nadolazećem Dječjem Eurosongu u poljskim Gliwicama. Ovo će ujedno biti 15. makedonski nastup na Dječjem Eurosongu, a više nastupa imaju samo Bjelorusija i Nizozemska, koje su nastupale na svakom izdanju dosad.

Zasad nije poznato kako će odabrati pjesmu i izvođača, no u proteklih nekoliko godina MRT je organizirao audicije za izvođače, i naknadno im odabrao pjesmu.

Prošle godine u Minsku, Sjevernu je Makedoniju predstavljala Marija Spasovska, koja je svojoj zemlji donijela treće uzastopno 12. mjesto.

Komentara 1

Odgovori