Djevojčica Mercy ipak pronađena u Italiji

Podijeli na Facebook Twitter
Fifou / Facebook

Djevojčica Mercy o kojoj u svojoj eurovizijskoj pjesmi pjevaju ovogodišnji predstavnici Francuske konačno je pronađena u jednom izbjegličkom kampu na Siciliji. Ovo je otkrio talijanski novinar Alessandro Puglia koji već duže vrijeme pokušava pronaći djevojčicu koja je bila inspiracija francuskom duetu Madame Monsieur prilikom stvaranja pjesme Mercy. 

Podsjetimo, djevojčica je prije nešto više od godinu dana rođena usred Sredozemnog mora, na brodu L’Aquarius na koji su njeni roditelji dospjeli nakon višemjesečnih pokušaja da se iz daleke Nigerije konačno domognu europskog tla i boljeg života.  Nakon toga se njenoj majci i malenoj Mercy izgubio svaki trag, no zahvaljujući novinarima misterija je riješena. Djevojčica sada s majkom boravi u kampu za izbjeglice na talijanskoj strani Sicilije gdje čekaju vijesti o njihovom zahtjevu za azil u toj državi.

Doznavši za njenu sudbinu, skladateljica i pjevačica, Emilie Satt napisala je pjesmu Mercy koja je nakon nekoliko mjeseci na francuskom nacionalnom izboru za Eurosong osvojila naklonost gledatelja i time dobila priliku da bude izvedena pred milijunima europskih gledatelja koji će u izravnom televizijskom prijenosu pratiti veliko finale 63. natjecanja za najbolju pjesmu Europe.

Komentara 6

  1. Divna vijest.
    Trebamo se voljeti bez obzira na dob, rasu, opredjeljenje, vjeru… svi smo mi ljudi.
    Upravo to Eurosong kao takav promovira i to je jos jedna stavka zasto volim Eurosong.

  2. “djevojčica sada s majkom boravi u kampu za izbjeglice na talijanskoj strani Sicilije” – ako je jedna strana Sicilije talijanska, cija je ona druga? 😂

Odgovori