Dora 2011.: Poznat sastav ovotjednog žirija

Podijeli na Facebook Twitter

Hrvatska radiotelevizija je objavila tko će biti novi tročlani žiri ove subote

Ovog tjedna tročlani žiri DORE 2011 čine legenda hrvatske glazbe Tereza Kesovija, sudionica Eurosonga Maja Blagdan i Hari Varešanović. Nekadašnji frontmen tinejdžerske senzacije Hari Mata Hari iza sebe, pored duge i bogate karijere, ima i zavidno iskustvo sudjelovanja u natjecanjima za Eurosong. U bivšoj Jugoslaviji je na izborima sudjelovao dva puta, 1999. pobjeđuje u bosansko-hercegovačkom natjecanju, ali biva i diskvalificiran, da bi napokon 2006. godine s Lejlom u Ateni osvojio izvrsno treće mjesto.

– Ovakva natjecanja su prestižna stvar jer je svima posebna čast predstavljati svoju zemlju. Ma što vam tko rekao, upravo zbog te činjenice – da ćete predstavljati svoju zemlju na velikoj, europskoj sceni – ovakvo natjecanje ima posebnu čar za pjevače, kaže Varešanović kojega uz njegovo sudjelovanje na Eurosongu u Ateni vežu lijepe uspomene. Kao prvo – do scene europske scene izbora za pjesmu Eurovizije stigao je iz četvrtog pokušaja, a kao drugo – s Lejlom je osvojio izuzetno treće mjesto.

– Malo je stvari s kojima možete usporediti nastup na Eurosongu. To je mnogo, mnogo emotivniji događaj nego li, recimo, promocija albuma… Ja sam na Eurosongu nastupio kao već iskusan, etabliran glazbenik, pa mi je svejedno to bio poseban doživljaj i izuzetna čast, opisuje Varešanović svoja iskustva iz Atene. Uoči subotnjeg dolaska u Zagreb i gostovanja na DORI 2011, Varešanović je dodao i kako mu je novi koncept Dore zanimljiv.

HRT je odavno u vrhu regionalnih javnih televizija, a tako je i s Dorom koja svoju kvalitetu i prestiž vuče još od vremena Ksenije Urličić. Pored te tradicije, moram priznati, sviđaju mi se i inovacije koje je HRT unio ove godine, zaključuje Hari.

HRT

Odgovori