Druga proba: Island, Norveška, Armenija, Finska, Izrael – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Druga proba: Island, Norveška, Armenija, Finska, Izrael

  3 min za čitanje   1 komentar

Krenuo je i ostatak drugih proba drugog polufinala!


Island

Nakon sada već gotovo očekivanih tehničkih poteškoća krenula je druga proba Islanda.  Islandđanke imaju nastup vrlo sličan onom nacionalnom finalu. Harmonije glasova su još jasnije i preciznije, dok je uz Systur na pozornici i bubnjar. Prevladavaju jesenske boje na pozornici, a izmjena kadrova je glatka.

YouTube video


Norveška

Norveška također ima nastup koji je vrlo sličan onom iz nacionalnog finala. Vokalno su i Keith i Jim bili na razini, dok je koreografija zajedno sa plesačima u žutim kombinezonima odrađena vrlo precizno. Rad kamere je s druge strane imao ponekih poteškoća, dok sunce ne smeta toliko u ovom nastupu (osim u širokim kadrovima). U posljednjem izvođenju pridružila se i pirotehnika crvenih boja na zadnjem refrenu.

YouTube video


Armenija

Rosa Linn je većinu svojeg nastupa u “kućici” od post-it notesa bijele boje. Svira bijelu gitaru na samom startu pjesme, a nakon prvog refrena kreće “skidati” dijelove kuće/sobe u kojoj se nalazi i otkrivati riječi pjesme koje su napisane na zidovima. Na mostu prije zadnjeg refrena reflektor osvijetli područje sobe iza nje, koje ona zatim “otkine” te izađe na pravu eurovizijsku pozornicu, konkretno na B dio pozornice gdje i završava svoj nastup. Vokalno je na prvom prolazu bila lagano nesigurna, no nakon izvedbe se požalila da joj je instrumental bio preglasan u odnosu na nju. U drugoj izvedbi je vokalno bila puno sigurnija, iako je instrumental još uvijek bio preglasan, međutim rad kamere ju nije najbolje pratio. Također, dobila je upute od svojeg tima da bi se na refrenima trebala više smiješiti kako bi uvukla publiku u priču.

YouTube video


Finska

Finski predstavnici The Rasmus pozornicu su obojali u crno – žute boje koje se nalaze kako na njihovoj odjeći tako i na balonima na pozornici. Sami baloni konkretno ponekad i smetaju u kadrovima, sakrivaju izvođače na neplaniranim mjestima i u neplaniranim trenucima, dok se pokatkad vidi i silueta kamere na njima kada se radi o krupnim kadrovima. Vokalno je nastup bio korektno odrađen, međutim nakon druge modulacije se osjetio znatan napor u pjevačevom glasu, a nesigurnost je prisutna kroz cijelu izvedbu.

YouTube video


Izrael

Michael Ben David počinje probu sam između “ogledala”, a za vrijeme prve strofe mu se pridružuju plesači u bijelom. Nastup pršti energijom, rad kamere je možda i najdinamičniji od danas izvedenih proba, dok je vokalno Michael bio sasvim solidan. Cijeli nastup je generalno dinamičan, a prevladavaju crvena i bijela boja, a dosta se koriste i podni LED ekrani te kadrovi iz ptičje perspektive.

YouTube video


Komentirajte probe uživo s nama putem Konekta!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Hirscher1 — 5. svibnja 2022. u 10:10

    We want umetnica ❤️

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?